Trafic real versus trafic estimat

Azi vorbeam cu un client si mi-a zis ca a verificat traficul pe site-ul meu, eu ma uit ca e de cateva ori mai mic decat traficul organic, nu mai vorbesc de Social Media si alte surse de vizitatori, asa ca stau si ma intreb, la ce oare folosesc acele tool-uri? Iar aici vorbesc de diferente de ordin de marime, deci nu de o aproximare cu 50% marja de eroare. dar azi asa se fac analizele, culmea ar fi sa fie si planuri platite pe acele site-uri, mai dai si bani pentru nimic.

Trafic real versus trafic estimat

Ieri am inceput sa scriu articolul, azi deja am uitat ideile pe care le aveam in cap, dar ideea era ca nu va puteti baza pe site-uri care estimeaza „la ochi” traficul pe un site, metricii MOZ de exemplu nu spun mare lucru despre un site, ci estimeaza cat de bine isi face treaba webmasterul in ceea ce priveste SEO. Sunt online de prin 2012 – ma refer la prezenta cu site-uri platite si gazduite de mine, caci inceputurile mele sunt deja uitate [ site-uri gazduite gratuit pe platforme gen aBlog, Blogpost si/sau chiar wordpress.

De 11 ani si ceva tot scriu pe diverse blog-uri – nu le pot numi site-uri, chiar daca la unele am reusit performante de care chiar si eu ma mir. In 2021 am luat-o de la zero, am refacut o parte din portofoliu, am pornit noi proiecte, in linii generale zic eu ca-mi merge bine.

Hai sa vedem cum ne va merge in 2024, eu sper sa termin strategia inceputa anula cesta si sa vad o dublare a traficului pe site-urile mele. N-am prea scris mult pe acest blog in ultima vreme, m-am bucurat cand am trecut de 2000 de articole, dar apoi au aparut alte proiecte, am avut o strategie buna si m-am lasat prins de alte idei, abandonand acest proiect inceput in 2013.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.