Trafic site, despre bani si despre AdSense

Am sa fac o mica analiza despre traficul site-ului, despre bani pe care poti sa-i castigi si despre veniturile din AdSense. Poza de mai jos este luata d epe internet, deci nu va luati dupa ea. Omul arata ca luna trecuta a castigat 900 de dolari, site-ul are venituri de maxim un an, pentru ca se vede ca anul acesta a castigat cu 1000 de dolari mai mult ca anul precedent, adica cam tot venitul, procentele nu se prea bat cu sumele, 450 $ iar daca azi ai 470 ai avut doar 20 $ saptamana trecuta, iar 500% inseamna de cinci ori, adica 100 $. Ma opresc cu calculele aici, daca ai chef analizeaza-le si tu.

Trafic site, despre bani si despre AdSense

Acum sa revenim la oile noastre, am sa iau datele de la mine din cont si am sa le ajustez pentru 1000 de vizitatori pe luna. Traficul arata cam asa: 83% de pe telefoane, 13,3% de pe desktop si restul tablete si mai stiu eu ce iau astia in calcul. La venituri de pe mobil venitul la 1000 de vizte este de 7 euro, ceea ce nu poti sa zici ca e rau. Ca sa ajungi la un minim de 100 de euro pe zi ai avea insa nevoie de o marire a traficului de 14 ori, ceea ce deja nu mai este la fel de usor.

O triplare a numarului de vizitatori insa poate fi mai usor de realizat, asta ar insemna 21 de euro pe zi, deci 630 de euro pe luna. Parca suna mai bine. Dar cum stam la vizitele de pe desktop? Statistica arata ca se pot castiga cam 3 euro la 1000 de vizite, deci mai putin decat de pe telefoane. Ceea ce este de fapt bine, daca tinem cont ca peste 80% din trafic vine de pe mobil. La tablete staitistic vorbind am avea cam 4 euro la 1000 de vizitatori.  Mai bine ca pe desktop dar sub telefoane mobile. Calculele au fost facute la peste 10.000 de vizitatori, deci este cat de cat acoperitor.

venituri si trafic site

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.