Transferwise versus Revolut

Caut de ceva vreme o solutie de a avea cache cand merg in Republica Moldova, fara sa umblu cu buzunarele pline de bani. Evident ca Revolut nu merge in Republica Moldova, iar daca folosesti cardul lor la bancomate te cam ustura la buzunar. Cineva zicea ca la una din bancile din Moldova pentru 50 de RON a platit comision 20! Asa am ajuns sa-mi fac un cont Transferwise , daca vrei sa-ti faci si tu poti incerca aici: https://transferwise.com/invite/u/horiap15, e 100% gratuit. Am inteles ca asta ar fi o varianta, ai comisioane mai mici la plata cu cardul, la transferuri de bani, etc. Am sa fac primele verificari dupa ce trece coronavirusul si putem calatori iarasi fara restrictii.

Transferwise versus Revolut

Prima chestie: nu-ti poti face un card la Transferwise in Moldova, dar poti sa ai cont. Apoi probabil ca trimiti banii intr-un cont bancar. Comisioanele sunt extrem de mici. Evident ca nici card Revolut nu-ti poti face in Republica Moldova, asa ca tot e mai bine sa ai cont , decat nimic. Nu mai zic ca in cazul Transferwise lucrezi cu o banca, nu cu o chestie virtuala ruseasca. Recunosc ca eu de fapt am nevoie de mai mult cahce decat de plata cu cardul, asa ca ma gandesc ca poate prin transferul intr-un cont moldovenesc as iesi mai bine. Oricum am sa fac cateva verificari imediat ce va fi posibil.

Probabil ca o sa-mi fac si un cont Revolut, sa vad daca ies cumva mai ok, macar la platile la comercianti. Daca pot plati la cursul BNR cu un card de la una dintre cele doua variante, tot am facut un pas inainte. Daca se pot plati si prin internet banking-ul moldovensc ceva facturi, deja cred ca am facut un mare pas inainte. Momentan optez pentru varianta cardului de la Transferwise [ N26 ], sper sa fie ok. Revin cat de curand cu datele despre tranzactii. La final amintesc ca poti sa primesti si ceva bani de pe urma celor ce se inscriu prin tine in sistem. Nu multi, dar tot e mai bine decat nimic!

Transferwise in Romania

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.