Trecerea frontierei dintre Moldova si Romania dupa 15 mai

Am asteptat o zi sa vad daca gasesc inforamtii oficiale legate de trecerea frontierei dintre Moldova si Romania dupa 15 mai, in ce scop se poate face aceasta si ce anume implica. Sa zicem ca cineva are nevoie sa mearga sa-si ia medicamente, sau sa-si ridice cardul bancar, o poate face sau nu dupa expirarea starii de urgenta? Practic daca ai voie sa intri in Romania, iar in aceiasi zi te intorci in Republica Moldova nu ar trebui sa fie probleme. Nu am inteles nici cum se face deplasarea catre orasul de destinatie ca cetatenilor romani si moldoveni care au domiciliul in Romania.

Trecerea frontierei R. Moldova si Romania dupa 15 mai

Inainte de a expira starea de urgenta, cetatenii romani aflati pe teritoriul Republicii Moldova puteau reveni in tara cu obligatia unei carantine la domiciliu, acum ma gandesc ca daca te poti deplasa liber in toata tara, cu scopuri precise, ar trebui sa poti merge la spital, la banca sau la casa de pensii si sa revii inapoi in Republica Moldova. Asta evident fara a fi obligat sa stai in casa 14 zile. Asta o spune logica, caci evident ca e mai scurt sa revii in Moldova decat sa mergi pana la Satu Mare.

Analizele pentru COVID am inteles ca oriunde in lume sunt facute la cerere, dar cu bani – si nu putini. Intrebarea care nu are inca raspuns este: ok, te duci in Romania si te intorci in aceiasi zi. Sa zicem ca se permite la vama, dar cand ajungi in Moldova ce faci? Te autoizolezi la domiciliu – adica nu mai iesi din casa 14 zie, sau daca nu ai simptome inseamna ca e ca si cand nu ai iesit din tara? Pana la urma faci 2 ore cu masina, nu dai nas in nas cu nimneni, umbli cu masca pe fata, vii acasa. Parca nu ai avea cum sa te infectezi mai mult decat atunci cand mergi la market!

Tranzit vama Moldova - Romania

Trecerea frontierei dintre Moldova si Romania după 15 mai

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.