Trianon 100 cu Corbii albi

Mi-am pierdut azi patru ore cautand un singur articol „de bine” despre romani pe publicatia online „Corbii albi” – dar negri. Niciun articol, toate sunt despre cat de rai sunt sau au fost romanii, cat de bine e in Ungaria si ce tara minunata conduce Orban – Victor nu Ludovic. Un exemplu scris de un asa zis roman – sau ma rog, cu nume romanesc: Or fi xenofobi, or fi enclavă, dar voi ce sunteți cînd, indiferent cînd și-n ce context e vorba despre ei, îl înjurați și-i dați afară din “tara voastră”? E țara voastră de o sută de ani, ei sunt pe vatra aia de o mie. Unde să se ducă? Cum să reacționeze la jigodismul vostru de români proprietari de țară?

Trianon 100 cu Corbii albi

Aica romanii in totalitatea lor sun niste jogodii, ai prins ideea, da? Se referea madama la cazul Ditrau, ca uite or fi facut ei nu stiu ce, dar na o poza de la Valea Uzului. Adica daca ati gasit ceva de zis de maghiari, na in nas. Precis e vorba de interculturalism aici. Precis corbii astia vopsiti in alb vor sa ajute la integrarea romanilor cu maghiarii, facandu-i pe unii jigodii. Corbii albi distribuie carti maghiare printre romani, dar carti romanesti printre maghiari? Asta nu, ca ar duce la invatarea limbii unui stat de jogodii, ar maltrata gandirea libera de maghiar.

Cam asta am inteles eu din zecile de articole de pe site-ul celor de la Corbii vopsiti in alb. Ca sa vedem cat de mult sunt aproape de adevar, revin peste doua sau trei zile cu o concluzie [ am eu ceva in maneca, un fel de AS ]. Chiar sunt curios, sper sa ma insel – dar n’ai sa vezi asa ceva in urmatorii 100 de ani [ de la 4 iunie 2020 ].

Trianon 100

Trianon 100 cu Corbii albi

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.