Blestemul trupei Compact – adio Leo Iorga

Intr-un fel sau altul sunt legat sufleteste si mai ales fizic de trupa Compact, datorita faptului ca l-am cunoscut personal pe Emil Laghia si prin el si pe restul membrilor Compact. A fost un blestem pentru aceasta trupa, asa cred eu. Primele semne au parut cand aveam doua trupe, C si B – adica Cluj si Bucuresti. A urmat tragedia lui Teo Peter si la scurt timp Emil. Amandoua pierderile au fost violente, incredibile si inimaginabile. Dar au mers mai departe, chiar si dupa ce Paul Ciuci a obtinut dreptul de a folosi numele trupei.

Blestemul trupei Compact – adio Leo Iorga

Chiar daca Paul Ciuci are sa zicem intaietate la numele Compact, adevaratul succes trupa l-a datorat lui Leo Iorga, care fiind de-o varsta cu mine, a trecut pe 2 noiembrie 2019 in nefiinta. Ultima sa aparitie a fost pe 20 septembrie la Arenele Romane, intr-un fel de concert de adio, parca presimtind ce avea sa urmeze. Da, nu mai era vocea aceea puternica cu care ne-am obisnuit, dar spectacolul a fost extraordinar.

Dupa doua pierderi ale trupei Compact, acum s-au reunit la ceruri cu Leo Iorga si Emis si Peter. Nu pot sa spun ca nu-mi dau lacrimile, desi la varsta asta ar trebui sa fii ceva mai imun la astfel de evenimente. Dar uite asa cu Leo mi-au revenit amintirile despre Emil, Tulcea si evident Bucuresti – ce ani au fost aceia, cand student fiind mergeam la concerte si inregistram pe casete audio melodiile preferate, cumparam placile de vinil si le puneam la chefuri. Le transmit salutari si poate isi mai amintesc de mine [ cel ce le dadea bere ca sa fie si el bagat in seama ] lui Vladi Cnejevici si Adi Ordean.

Leo Iorga

Leo Iorga (n. 2 decembrie 1964, Arad, România – d. 2 noiembrie 2019

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.