Turbinele eoliene, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Deşi turbinele eoliene aduc avantaje substanţiale, se pare că efectele nocive pe care acestea le au asupra animalelor ce supravieţiesc în preajma acestora, sunt devastatoare. Specialiştii ce au studiat aceste efecte, au ajuns la concluzia că exista chiar un „Sindrom al turbinelor eoliene”.

Acest sindrom este deosebit de periculos în rândul animalelor şi afectează diferite specii din întreaga lume începând de la emu până la nurci.

Spre exemplu, un crescător de nurci din Canada a suferit pierderi substanţiale încă din toamna anului trecut când la cateva sute de metri distanţă de ferma lui a fost amenajat un parc eolian ce cuprindea patru turbine. Imediat după amenajarea acestuia, nurcile au început să fete prematur pui morţi, diformi, lucru care i-a determinat pe veterinarii ce aveau în grijă ferma respectivă să analizeze situaţia. Aceştia au evaluat mâncarea, medicamentele, însă singurul element nou din viaţa animaluţelor erau turbinele.

Patronul fermei susţine că pagubele suferite sunt extrem de mari mai ales că animalele au devenit extrem de agresive, ajungând chiar să se omoare între ele.

Deşi a incercat să ajungă la un numitor comun cu patronul parcului eolian şi nu a reuşit, patronul fermei s-a adresat Guvernului danez. În Danemarca, agricultura este un sector extrem de dezvoltat şi important pentru economia statului iar producţia agricolă poate acoperi cu uşurinţă necesarul de cosum a peste 15 milioane de persoane.

Cazul fermei de nurci afectate de eoliene nu este singurul caz. O altă fermă de emu din Canada, renumită în rândul turiştilor a trebuit sa se declare falimentată din aceeasi cauză.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.