UAR – Uniunea Afiliatilor din Romania

Am asistat de cateva zile la discutiile referitoare la problemele din marketingul afiliat din Romania, iata de ce m-am gandit ca o astfel de asociatie – UAR – Uniunea Afiliatilor din Romania, evident ca numele este inventat ad-hoc si poate fi schimbat oricand ar fi ceva necesar.

De ce UAR – Uniunea Afiliatilor din Romania

Pentru ca cineva trebuie sa apere si interesul afiliatilor, iar daca cei mici sunt la gramada cu cei mari, au toti de castigat, caci daca un afiliat mic are probleme, cu siguranta nici nu conteaza pe o piata ca cea din Romania (sau de oriunde). Am o problema cu sistemul de afiliere de mult, de pe vremea cand faceam reclame (si inca mai fac), unei mari retele internationale. Ce ma nemultumeste? Faptul ca afiliatii sunt tratati ca cei cu  „zero” drepturi. Totul se poate schimba in defavoarea sa din „şpe” motive. Exact ca la banci – ne rezervam sa modificam comisioanele in sus si dobanzile in jos fara ca tu sa poti vocifera!

O greva a afiliatilor ar insemna oare ceva? Probabil ca da, daca e vorba de un procent insemnat din vanzari. E complicat, e greu – mai ales daca o sa ajungem la discutia despre cotizatii ( propun procent din incasari), sau si mai interesant va fi la conducerea si forurile unei astfel de organizatii. Oricum, cred ca merita infiintata UAR (sau cum se va numi ea – daca nu cumva o si exista si eu nu stiu).

Poate vrei sa citesti si:

3 comments

 • Balaur

  Ideea ta e foarte buna, dar sitii ceva? Nu se va baga nimeni in asa ceva, ba cred ca unii se si bucura cand afiliati mai mici au probleme, in felul asta le ramane lor o piane de papat in plus.

  • Dicu

   Gresit Balaur, nu ai ce sa iei de la alt afiliat, nu sunt 10 produse pe care ori le vinzi tu ori le vinde altul, aici e vorba de cresterea vanzarilor cu fiecare nou afiliat. Diferenta e ca unii castiga 1000 de lei/luna si altii 10 sau 100! Sau deloc in anumite cazuri, si da, sunt de acord, munca afiliatilor nu este apreciata de nimeni. Muncim ca sclavii, daca ne iese bine, daca nu oricum am facut reclama gratuita advertiserilor!

 • Viorel

  @Dicu – ai dreptate, nu se va aduna niciodata comunitatea afiliatilor pentru simplu motiv ca asa suntem noi, ori pacalim sa luam cotizatii ori nu facem nimic pe gratis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.