Unde te vezi peste 5 ani?

Rasfoiam YouTub-ul si am dat de clipul asta, iar pentru mine intrebarea din titlu ma bantuie de ani buni. Mai exact ma pun mereu in pielea unui tanar care-si cauta de lucru cu abilitatile mele. Nu stiu daca faptul ca de 15 ani ma descurc doar cu veniturile din mediul online e ceva ok sau e doar o intamplare. Au fost ani buni si ani mai putin buni, una peste alta insa a fost super ok. Acum se vad ceva nori incepand cu martie 2021, este posibil sa fie ceva peste care trecem usor, sau din potriva – un an de cotitura. Asadar desi nu mai sunt tanar, ma intreb si eu: oare unde voi fi peste 5 ani?

Unde te vezi peste 5 ani?

Inainte de pandemie si de schimbarile prevazute pentru AdSense lucrurile pareau mai simple, acum desi nu pot sa zic ca am un singur mod de a face bani, parca nici asa de diversificata nu e activitatea mea. Pentru ca depind in exclusivitate de online – magazinul online depinde si el in mare masura de retelele de socializare – nu stiu de ce spun la plural, cand de fapt e vorba doar de FaceBook.

Pana azi pot sa spun ca cele doua surse de venit au fost cat de cat echilibrate, adica ambele au adus cam aceleasi sume de bani, judecand profitul net. Cu un mic avans la magazin. Sa zicem ca as vinde partea de blogging, la pretul pe care-l vreau eu, desi sunt constient ca vreau prea mult fata de ce poate oferi piata. Sa zicem ca as lua 40.000 de euro – asta ar insemna un trai decent pentru patru ani, fara cheltuieli neprevazute. Profitul din magazin ar fi lasat sa se acumuleze, deci ar mai insemna sa zicem inca 4 sau 5 ani, cu aproximatie sa zicem ca am fi asigurati pentru o perioada de 10 ani.

Sunt mult cei 10 ani, in care evident va trebui sa ma reorientez, sa gasesc un alt drum. Angajat? Nu ma vad, am uitat cum e sa muncesti la altul din 1993, cu siguranta nu as mai face niciuna din activitatile profitabile din trecut. De ce? Pai pentru ca m-am lenevit, m-am invatat cu statutul de a face ce vreau si cand vreau. Sa vedem ce ne va aduce 2021, pentru ca pana la urma in viata te adaptezi din mers, asta e de fapt viata de “independent”.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.