Valea Prahovei-Busteni

Busteni este un mic oras din centrul tarii, mai exact in judetul Prahova, devenind celebru pentru statiunea turistica specifica anotimpului geros. In primul rand, Bucegi se regaseste pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, munti ce au altitudinea maxima de 2 505 metri. Aici regasindu-se una din cele mai populare statiuni turistice cu specific pentru iubitorii sportului de iarna.

Din Busteni te poti bucura de un peisaj mai mult decat incantator. Campuri verzi si paduri de conifere fac ca vara sa te simti in Paradis. Iar iarna te poti bucura de partiile de schi, unele din cele mai bune din tara. Statiunea fiind preferata miilor de turisti ce vin atat din intreaga Romanie, cat si din exterior. Pe Busteni exista partii pentru toti, de la incepatori, care-si pun cu frica pentru prima data schiurile in picioare, pana la partii pentru cei avansati, pentru cei pentru care schiatul este mai mult decat o pasiune abia descoperita.

Dar Busteni nu este doar o statiune pentru iubitorii sporturilor de iarna, Busteni este si locul unde sanatatea iti poate fi redata. Cateva zile in Busteni poate fi remediul perfect pentru revigorarea organismului slabit, sau pentru o relaxare si recuperare in urma unor solicitari peste masura atat fizica, dar si intelectuala. Toate aceste remedii sunt posibile datorita climatului tonic din statiune, unde prezenta aerului curat, puternic ozonizat nu poate insemna decat un remediu pentru insanatosire. In plus, sunt prezente si izvoare cu ape minerale cu iod, calciu, magneziu sau carbogazoase, fiind si acestea un factor de revenire la normal al organismului.

In ceea ce priveste cazarea, statiunea Busteni se bucura de numeroase oportunitati. De la zone cu cabanute, pana la pensiuni luxoase si hoteluri mai mult decat primitoare si accesibile. Iar daca iti achizitionezi vacanta din timp, cu siguranta preturile vor fi mult mai mici, si-ti vor ramane bani de mai multa distractie.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.