Vechimea unui site

Desigur ca in SEO conteaza multe, insa unul dintre datele de care ai nevoie atunci cand calculezi valoarea unui site est evechimea lui. Chiar daca cei de la valuesite.org spun ca site-ul nostru valoreaza peste 700 de USD, eu folosesc site-ul pentru o evaluare scolastica – adica nu ma intereseza evaluare alor, ci de exemplu ma uit la vechimea unui site, acestia oferind data inregistrarii si data expirarii.

Indiferent de ce afiseaza cei de la valuesite legat de valoarea unui site, cu siguranta ca ceva adevar exista, un site ce este evaluat la peste 500 de dolari ar trebui sa se vanda cu macar 300, daca nu cumva produce acesti bani in mai putin de trei luni.

Vechimea unui site impreuna cu alte informatii, de exemplu rata de actualizare a informatiilor, ne poate da indicatii clare despre valoarea site-ului respectiv. Pozitionarea unui site pe Alexa.com ne da iarasi cateva informatii bune, la fel cum si PA si PD – autoritatea unui site sau a unui domeniu spun multe. Daca acestea depasesc 30 inseamna ca sutem pe un drum bun, eu am amintit de ele deoarece marimea acestor indici tine cont si de vechimea site-ului, dar nu doar de ea. Un site nou, are in general PA si PD mic, un site vechi, actualizat saptamanal (5-6 articole mnim), cu ceva trafic are deja sanse sa isi mareasca autoritatea.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.