Viata in Suedia

Am cunoscut-o de curand pe Hanna din Stockholm, asa am ajuns sa vorbim despre viata in Suedia si despre nivelul de trai al suedezilor. Exista un mit legat de acest subiect, precum ca acolo e cel mai bine sa traiesti si ca totul este roz. Hanna nu e chiar de aceiasi parere, asa ca am intrat pe un forum cu locuri de munca, ca sa vad cam ce gasesc acolo ca informatie. Dupa ce am citit si am discutat despre viata din Suedia cred ca deja pot trage niste concluzii mai aproape de adevar.

Viata in Suedia in 2020

Chiar daca mai e o luna pana trecem in noul an, cred ca putem trage niste concluzii legate de costul vietii in Suedia, pentru ca aceste aspecte sunt strict legate de nivelul de trai din Suedia. De exemplu daca la noi o paine este destul de ieftina, aici costa peste 1 euro o painica de 250 g. Nici rosiile nu sunt tocmai ieftine in Suedia, mai ales ca nu au gustul celor de acasa. Un kilogram de rosii costa 2,69 € fiind mai scumpe ca portocalele sau bananele.

Asa cum ati vazut preturile in Suedia sunt mult mai mari ca in Romania, dar si salariile le depasesc cu mult pe cele din tara. Ca sa va faceti o idee clara, salariul net mediu ar fi undeva in jurul a 2257 €. Pe de alta parte un muncitor in constructii primeste in jur de 1880 €, deci sub salariul mediu pe economie din Suedia. Una peste alta reiese ca nu e nici raiul pe pamant acolo, dar nici nu este la fel de greu ca in alte tari europene. Un loc de munca se gaseste relativ usor, dar asta ar insemna sa cunosti cat de cat limba suedeza. Care nu este tocmai usor de invatat.

Viata in Suedia

Viata în Suedia

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.