Viata se dezvolta in cicluri de sapte ani

Viata se dezvolta in cicluri de sapte ani iar fiecare ciclu se incheie cu o criza care duce la etapa urmatoare:

De la 0 la 7 ani

Comunicare puternica cu mama. Cunoasterea orizontala a lumii. Crearea sentimentelor. Mirosul mamei, laptele mamei, vocea mamei, caldura mamei, saruturile mamei sunt primele senzatii.
Perioada se termina de obicei prin eclozarea din coconul protector al iubirii materne si descoperirea a restului lumii, mai mult sau mai putin rece.

De la 7 la 14 ani

Comunicarea puternica cu tatal. Cunoasterea verticala a lumii. Crearea personalitatii. Tatal devine noul partener exclusiv, un aliat in deschiderea lumii din afara coconului de familie.
Tatal extinde coconul de protectie. Tatal devine un ghid. Mama a fost iubita, tatal ar trebui sa fie adorat.

De la 14 la 21 de ani

Revolta impotriva societatii. Cunoasterea materiei. Crearea intelectului. Aceasta este o criza a adolescentei.
Exista dorinta de a schimba lumea si de a distruge structurile existente. Tinerii ataca coconul familiei, apoi societatea ca un intreg. Tinerii sunt sedusi de toti „rebelii” – muzica tare, relatii de dragoste, dorinta de independenta, fuga, comunicarea cu grupurile marginalizate de tineri, valorile anarhiste, negarea sistematica a vechilor valori.
Perioada se incheie cu iesirea din coconul familiei.

De la 21 la 28 de ani

Intrarea in societate. Stabilizarea dupa revolta. Dupa ce a esuat cu distrugerea lumii, se integreaza in ea, dorind mai sa fie mai bine decat generatia anterioara:
– Gasirea unei activitati mai interesante decat cea a parintilor.
– Cautarea unui loc de viata mai interesant decat cel al parintilor.
– Incercarea de a crea un cuplu mai fericit decat a parintilor. Alegerea unui partener si crearea unui camin. Crearea propriului coconului personal. Perioada se termina, de obicei, in casatorie.

Din acel moment omul si-a indeplinit misiunea si a terminat cu primul cocon de protectie.

Sfarsitul primului patrat de 4 × 7 ANI

Dupa primul patrat, care culmineaza cu crearea propriului cocon, omul intra in a doua serie de cicluri de sapte ani.

De la 28 la 35 ani

Crearea caminului. Dupa casatorie, apartament, masina vin copiii. Valorile sunt acumulate in interiorul coconului. Dar daca primele patru cicluri nu au trecut cu succes, caminul se desface:
– Daca relatia cu mama nu au fost traite in mod corespunzator, ea se va enerva pe nora ei.
– Dacă relatia cu tatal sau a fost la fel, el va incepe sa se amestece cu afacerile tanarului cuplu.
– In cazul in care revolta impotriva societatii nu a fost experimentata, exista riscul de conflicte la locul de munca. 35 de ani – varsta la care un cocon slab si imatur adesea explodeaza. Atunci apare divortul, concedierea, depresia, bolile psihosomatice. Atunci primul cocon ar trebui sa fie aruncat si …

De la 35 la 42 ani

Totul incepe de la zero. Dupa criza, o persoana cu imbogatita cu experienta din greselile anterioare, reconstruieste al doilea cocon. Este necesar sa se revizuiasca relatia cu mama, familia, tatal, maturitatea. Aceasta este perioada cand in viata oamenilor divortati apar amantii. Ei incearca sa perceapa ce doresc, nu de la casatorie, ci de la sexul opus.

Relatiile cu societatea ar trebui, de asemenea, sa fie revizuite. De acum incolo, munca nu este aleasdupa principiul sigurantei, ci dupa cat de interesanta este, sau cat timp liber iti ofera. Dupa distrugerea primului cocon, o persoana simte intotdeauna dorinta de a crea al doilea cocon cat de curand posibil. O noua casatorie, un nou loc de munca, o noua relatie.

In cazul in care eliminarea elementelor parazitare a mers bine, persoana trebuie sa fie in masura sa creeze un cocon nu asemanator cu precedentul, ci unul mai bun. Daca persoana nu a inteles greselile din trecut, ea va reface exact acelasi cocon si va ajunge la exact aceleasi dezamagiri. Aceasta este ceea ce se numeste „alergatul in cercuri”. De acum inainte, toate ciclurile vor fi doar o repetitie a acelorasi greseli.

De la 42 la 49 ani

Cucerirea societatii. Odata ce al doilea cocon imbunatatit a fost restaurat, omul poate cunoaste viata din plin in casatorie, familie, locul de munca, in dezvoltarea proprie. Aceasta victorie conduce la doua noi tipuri de comportament.

– In cazul in care pentru persoana are o caracteristica importanta bunastarea materiala: mai multi bani, mai mult confort, mai multi copii, mai multe amante sau iubiti, mai multa putere, el creste si imbogateste in mod continuu noul cocon.

– In cazul in care pentru persoana incepe cucerirea de noi taramuri, si anume cele spirituale, atunci incepe adevarata creatie a personalitatii sale.

– Dupa toata logica, perioada aceasta ar trebui sa se termine cu o criza de identitate, o intrebare existentiala. De ce eu sunt aici, de ce traiesc, ce ar trebui sa fac pentru a da vietii un sens, in plus fata de bunurile materiale?

De la 49 la 56 ani

Revolutia spirituala. In cazul in care persoana a fost capabila sa-si creeze, sau recreeze coconul si s-a realizat in familie si munca, ea in mod natural este tentata sa capete intelepciune.
De acum inainte incepe ultima aventura, revolutia spirituala. Cautarea de spiritualitate, cand aceasta este efectuata in mod corect, fara a cadea in activitati de grup, sau idei gata concepute, niciodata nu se va termina.
Ea va ocupa tot restul vietii.

Sfarsitul patratului al doilea de 4 × 7 ANI

N.B. 1: Mai departe dezvoltarea continua in forma unei spirale. La fiecare sapte ani, o persoana mai urca un cerc si trece prin aceleasi aspecte: relatia cu mama si tatal, atitudinea fata de rebeliune impotriva societatii si a familiei.

N.B. 2: Uneori, unii oameni intentionat esuiaza in relatiile de familie sau la locul de munca, pentru a fi fortati sa inceapa din nou toate ciclurile. Astfel, ei incearca sa evite sau sa impinga inapoi momentul in care vor trebui sa treaca la faza spirituala, deoarece se tem sa se confrunte cu ei insisi.

Etapele vietii

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.