Vizionari YouTube

Recent mi-am adus aminte de o melodie care-mi place interpretata de Imagine Dragons – Believer. Asa am ajuns sa ma gandesc cum ar fi sa ai peste un miliard de vizualizari pe YouTube, iar la doua din melodii sa ai acumulate peste 2,5 miliarde! Evident ca nu asta este cel mai vizionat videoclip de pe Youtube, dar este suficient de accesat ca sa ramai cu gura cascata de ceea ce inseamna internetul azi.

Vizionari YouTube – cel mai vizionat videoclip

Cine vrea sa vada clipul si sa asculte melodia celor de la Imagine Dragons le recomand si melodia Radioactive care a trecut si ea de un miliard de vizualizari. Ma intreb ce disc au primit pentru performanta de a avea cel putin trei clipuri cu peste un miilard de vizualizari. In ideea ca au doar putin peste 20 de milioane de fani [ toata populatia Romaniei? ]. Ziceam de recompense de la YouTube: discurile de argint, aur si diamant, la care se adauga inca doua – discul rosu pentru creatori si cel de diamant rosu! Da, nu se  primesc pentru vizionari ci pentru fani. Ordinea celor 5 e cam asa: 100 de mii, 1 milion, 10 milioane, 50 si 100 de milioane de urmaritori.

Cei de la Imagine Dragons au deja doua discuri de diamant, iar daca ne uitam la Queen care are 11  milioane, sau Michael Jackson cu 15 milioane, parca baietii astia stau destul de bine, nu-i asa? Dar sa vedem care sunt cele mai urmarite canale de YouTube, ca sa vedem daca putem trage niste concluzii. Ca prima idee, inca nu am auzit pe nimeni sa primeasca diamantul rosu!

La capitolul cele mai urmarite canale avem pe prima pozitie PewDiePie care demonstreaza ca m-am inselat, are 102 milioane de abonati! Nu este despre muzica si mai mult, nu am vazut clipuri cu zeci  ( sau sute ) de milioane de vizualizari. In ianuarie avea doar 79 de milioane! T- Series (Super Cassettes Industries Private Limited)  este pe locul unu de fapt in acest moment, cu 119 milioane! Urmeaza canale „mai mici” de genul 64 de milioane, etc.

Asadar nu muzica conduce in clasamentul YouTube, doar ca nu incercati sa ajungeti in top cu videoclipuri in limba romana [ poti ajunge insa primul aici! ], asta daca visezi macar la discul de diamant!

Vizionari YouTube

Vizionari YouTube – Imagine Dragons – Believer [ 1,2 miliarde ]

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.