Vreo sau vre-o

Cand vad ca romanii au inceput sa uite limba romana ma cuprinde asa, o suparare care de mult eori se transforma in frustrare. Pai cum sa nu stii cum se scire corect vreo, ai ceva cu liniuta asta numita cratima? Da, de multe ori esti tentat sa faci confuzie, dar te gandesti la cum se scrie vreun, deci recula e aceiasi, schimbam doar genul. Forma gresita este evident vre-o, cu cratima! Mai vei o regula simpla? Pai tot legat se scrie si vreodata, asadar tine minte si nu mai scrie cu greseli.

Vreo sau vre-o

Am si uitat cand am aflat ca se scrie corect legat, vreo si nu vre-o, cerd ca in clasele primare. Poate faceti confuzie cu intr-o care se scrie cu cratima! Nu scriem intro legat ca este gresit! Intre cele doua cuvinte nu este nicio legatura, ne-am inteles? Asa-i limba asta romana, ne pacaleste mereu si nu stim cand scriem corect cu cratima si cand nu, nu-i asa?

De obicei putem face analogii ca sa putem scrie corect gramatical, ideea este sa le facem bine. Spunem corect niciodata, deci nicio se scrie fara liniuta [ cratima ], tineti minte si nu mai faceti greseli. Atentie! Putem scrie nici un despartit, ca de exemplu in exemplul urmator: Nu esti nici un baiat frumos, dar nici un baiat urat. Aici se poate, dar oricum fara cratima de rigoare. Hai ca am facut destul pe profesorul de limba romana, o sa revenim si cu alte greseli frecvente facute de cei ce inca nu au trecut cu brio examenul de limba romana.

Gramatica

Lecții de gramatica pentru cine are nevoie

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.