Gogu

Ziaristii scutiti de impozite din 2020

Sincer sa fiu, desi e vorba de breasla mea, nu inteleg de ce ziaristii ar fi scutiti de impozite. Nu cei saraci, nu pensionarii – in afara celor cu pensii de lux, ci tocmai ziaristii. O fi criza de jurnalisti la noi? Dar prezentatorii TV o duc asa de rau, ca s-a gandit cineva sa le mai taie din impozite? Sincer am impresia ca traim deja intr-o lume in care nu ma mai regasesc. As pleca pe o insula pustie, sa nu mai aud astfel de treburi. OK, la IT-isti am inteles – vor sa vina americanii sa deschida o alta Silicon Valley la noi, dar in rest?

Ziaristii scutiti de impozite din 2020

Proiectul de lege este o initiativa PSD, deci evident o pomana electorala. O sa fie acum imbulzeala sa te faci jurnalist? Ma indoiesc. La fel cum ma indoiesc ca o sa fie mai iubiti cei din PSD. La astia cu salariul minim nicio schimbare, talpa tarii sa dea impozite, maine o sa-i scuteasca pe parlamentari, pe primari, ca de – lor le e mai greu si ei ridica tara – nu acum, peste 100 de ani, dar pe cine intereseaza chestiile astea?

Momentan dam oricum 50% sau mai mult la buget, deci teoretic PIB-ul se duce la buget, iar asta nu ajunge oricum, ne imprumutam – suntem cred tara cu cea mai mare inflatie din UE, ei mai bogati si noi mai saraci. Spitale ioc, scolile ca vai de ele, 70% din angajati pe minimul pe economie, dar noi scutim jurnalistii si IT-isii ca sa le fie mai bine? Pai lor le e oricum mai bine ca la 70% din populatie. Nu mai pleaca lumea din tara? Hai sa fim seriosi, cine vrea un trai decent si nu se descurca aici, alege drumul strainatatii!

Jurnalist

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.