Ziua Science Fiction /SF

Maine pe 2 ianuarie se sarbatoreste ziua Science Fiction /SF, asa ca o sa avem parte de un maraton de filme din acest gen. Dar cum a fost aleasa ziua asta, oare s-a facut asa la intamplare? Nicidecum. Pe 2 ianuarie 1020 s-a nascut in Rusia Isaac Asimov, cel ce avea sa devina intr-un fel, parintele cartilor SF. Acesta s-a stins din viata in anul 1992 la New York. Intre timp a scris o gramada de carti Science Fiction, o parte dintre ele fiind ecranizate. Ca multi alti oameni celebri rusi, si Asimov a fost evreu. Daca vrei sa aflati mai multe despre opera sa, imi lasati mesaje si eu poate ca o sa si distribui cateva dintre romanele sale celebre, in format PDF.

2 ianuarie – Ziua Science Fiction /SF

Asadar daca va plac filmele SF, hai sa vedem care a fost cel mai bun film din aceasta categorie in opinia voastra, sau cea mai buna carte. Eu am facut cunostinta cu Isaac Asimov din almanahul Stiinta si tehnica, pe care o citeam ca pe ceva ce nu trebuie ratat. Nu e de mirare ca nu am pierdut nici-un film di seria Razboiul stelelelor, ma uitam chiar si alb-negru la misiunile UFO de pe luna, ma si minunez cum de nu am scris mai multe articole pe tema asta pana acum.

Din cate imi amintesc din anii copilariei, am vazut filmul „Intalnire de gradul 3”, nu mai tin minte in ce an am vazut I robot, cred ca era prin 2004. Am vazut multe filme Sci-Fi la viata mea, inca mai sunt pasionat de ele. Chiar daca deja s-a ajuns la un alti nivel, multe fiind facute exclusiv pe calculator, ma simt inca un mic copil atras de aceste minunate capodopere cimenatografice. Daca din intamplare ajungi aici, desi mie- greu sa cred ca este cineva care va cauta sa afle cand este ziua Sci-Fi-ului, mai ales ca nu este una oficiala, ci mai degraba unanim acceptata tacit.

Science Fiction /SF

2 ianuarie – Ziua Science Fiction /SF

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.