10 motive sa revin in tara

Fara un motiv oarecare mi-am pus o intrebare: gasesc oare 10 motive sa revin in tara in urmatorii 10 ani? La prima strigare se pare ca NU, nu gasesc niciun motiv serios ca sa ma intorc in Romania. Primul motiv de ce nu ma intorc in tara este legat de taxe si impozite, adica de faptul ca sunt considerat miliardar daca am un venit de 1000 de euro pe luna! Al doilea este legat de faptul ca nu ma pot muta la tara, 80% dintre sate si comune nu au canalizare, deci chiar daca imi fac toaleta in casa, o vars in curte intr-o groapa!

10 motive sa revin in tara

Deci daca nu ma mut la tara, mai ramane sa gasesc un orasel unde sa am canalizare la casa si sa ii pot permite o casa de 100 m² si o gradina de 800 – 1000 m² evident intravilan, la un pret rezonabil. Ca idee ma uit la mine in orasul natal dupa garsoniere, gasesc una de 14 m² la 9.000 de euro! Pe bune, cine sta ma la 14 m², catelul sau vaca? Ok, hai ca asta e confort 3, sa vad mai departe.

Asadar din lac in put, ma uit la o garsoniera de 40 m² si descopar ca e 40.000 de euro fara cativa centi. Buna, nu zic NU, dar cam scump, gasesti apartamente cu 2 camere mai ieftine. Ma uit la o casa intr-uncartier de rezidential de pe vremea lui Ceasca, nu e rea dar are doar 500 m² – nu stiu dca acu tot cu casa sau nu, la 54.000 de euro. Ar merge, pan la urma sunt langa padure, dar departe de centru – cred ca trebuie sa iau masina ca sa iau o paine! O casa mai in oras costa 85.000 de euro, adica zic pas ca nu am bani.

Gata cu casele, sa vad ce motive as avea sa vin in tara. Nu gasesc niciunul, decat ca avem o tara cu potential, daca am face doar mancare BIO si ne-am ocupa de turism, eram ca elvetienii, doar ca nu acum. Atunci cand?

Casa la tara

10 motive sa revin in tara

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.