De ce platim atatea taxe si impozite?

Azi ma intreba cineva pe FaceBook: de ce platim atatea taxe si impozite? In special de ce trebuie sa platim impozit pe casa an de an, daca tot am cumparat-o? Ca stam pe pamantul patriei? Pai asa o sa ne ia taxa pe mersul pe jos, ca uzam pamantul ramas de la Decebal [ sau de la Traian? ]. DA, cred ca platim prea multe taxe si impozite, nu doar noi romanii, oamenii in general. Desi se zice ca nu cat platesti la stat conteaza ci ce face staul cu banii, iar cei ramasi in buzunar – banii – iti permit sa traiesti decent.

De ce platim atatea taxe si impozite?

Nu zic sa fii ca fiintele suverane, astia sunt dusi cu pluta de mult, dar totusi de ce platim atatea taxe si impozite unui stat care nu ne da nimic in schimb. Cazul meu, in 60 de ani am fost la spital de cateva ori si am platit din buzunar tot. Nu cred ca am primit nimic de la sistemul sanitar din Romania, desi am dat bani grei ca sa-l intretin. Adica mi-am facut dintii, eu si sotia in total am dat 16.000 de euro, nimic gratis! O operatie la umar in strainatate, cateva sute de euro – fractura de clavicula – bani din buzunar. Asta a fost tot, in rest medicamente compensate cucu, din buzunar. Ma refer la astea de raceala si gripa, ca altceva inca nu a fost cazul! In 60 de ani!

Platesc impozit pe casa, pe masina, taxa de drum, autorizatie de constructie ca sa imi fac garaj la masina, ce sa mai zic, ma stoarce statul de bani la fel ca bancile – aici e si mai aiurea, statul ma obliga sa tin banii la banca iar asta imi da la sfarsit mai putin decat am pus! Pe bune? La valuta e si mai grav!

taxe si impozite

De ce plătim atâtea taxe și impozite?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.