Alfabetul german – lectii de limba germana

Alfabetul este fundamentul oricarei limbi.
Studierea limbii germane ar trebui sa inceapa cu invatarea alfabetului. Obisnuiti-va cu modul de pronuntare a literelor. Noi am mai publicat pe paginile noastre informatii despre alfabet, dar dupa cum bine stiti, repetarea este mama invataturii si va mai oferim si aceasta scurta lectie, analiza alfabetului german cu transcriere. Bucurati-va de ea si mult noroc la invatare!

Deci, alfabetul german este format din 30 de litere, 26 latine, trei umlaute ä, ö, ü si ligatura ß. Stiti deja toate literele latine din alfabetul englez, dar va trebui sa va obisnuiti cu umlautele si ligatura.

O sectiune dedicata in intregime alfabetului german si un album pe care il gasiti AICI!

Accesati pagina pentru a consolida materialul. Acolo veti gasi: alfabetul in imagini, alfabetul german in scriere, un alfabet-exemplu de ortografie simplificata, scolara si latina in limba germana, exercitii cu alfabetul, literele alfabetului german minunate pentru a fi memorate si desenate de copii.

Exerciții:
1. Aranjati literele in ordine (Ex Nr.1 Luati o bucata de hartie cu un stilou si rescrieti literele in ordinea corecta):

G, H, R, A, S

L, Z, I, K, N

O, S, J, V, M

K, A, M, I, N

E, J, Z, A, C

P, T, G, B, M

J, F, D, V, D

A, S, D, F, G

J, K, G, B, T

O, I, T, E, R

L, B, N, F, X

P, L, C, Y, Z

Multa bafta!

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.