Am rezolvat subiectele de la BAC

Azi am facut si eu cateva teste de la BAC 2002, teoretic am trecut la matematica la subiectele pentru astia mai slabi, am trecut si la geografie. Nu stiu daca as fi trecut la limba romana, ca nu am gasit inca subiectele. Dar cu multi nu stiu sa scrie corect vreo sau vre-o, cred ca aveam sanse si dupa 40 de ani de la absolvire sa trec examenul. Poate nu cu 10, dar un amarat de 5 sau chiar 6, scoteam eu. Am tras si cateva concluzii, pe care o sa le zic mai jos. Nu le luati de bune, sunt cugetari personale.

Am rezolvat subiectele de la BAC

Multi discuta despre sistemul de invatamant romanesc, asa ca poate daca mai adaug si eu parerea mea nu are cum sa strice. Ma uitam, asa cum am zis mai sus, peste subiectele de la BAC 2020, sincer sa fiu, dupa o viata petrecuta in Romania dar si in strainatate, nu am inteles de ce se predau anumite lucruri pentru a fi cerute la BAC. Cine foloseste in viata de zi cu zi determinanti, logaritmi si matrici? Ma refer la omul obisnuit.

Nu zic sa nu se predea, cine le retine OK, cine nu – asta e viata. La geografie ce sa zici? Subiecte de gradinita. Bine, cele legate de lumea larga, ca de exemplu la geografia Romaniei, nici eu nu stiam care sunt Subcarpatii getici. Nici nu e de mirare ca nu mai stiu, au trecut 40 de ani de cand am dat BAC-ul. Mai tin eu minte de geti si lupta lor impotriva lui Lisimah, condusi de Dromihete. dar cam atat mai stiu despre geti. Oricum discutia e lunga, erau getii daci, erau cu totii traci, despartiti apoi de catre romani in doua tabere, ramura nordica si cea sudica?

DA, la limba romana e ceva mai diferit, caci cu totii ar trebui sa vorbim corect limba tarii in care ne-am nascut si in care traim. Dar si aici e o intreaga filozofie la mijloc. Ce ne spune BAC-ul despre un absolvent? Sunt liceele teoretice diferite de colegii? Pentru ce ne pregateste scoala de fapt?

BAC 2020

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.