Angajatul roman si online-ul

Am angajat si eu de cateva ori cateva ajutoare pentru ca nu mai faceam fata la atata munca, dar am apelat la asa ceva pentru munci usoare – bine nici remuneratia nu era cine stie ce, ma refer la suma nu la plata in sine pentru munca, care zic eu ca era platita super ok. Dar sa vezi cum e romanul, dupa doua zile cade in belea si nu-si face treaba, stai sa vezi cumetre, ca de fapt nu o sa se mai repete, etc. Hotarasem sa fie prima plata pe 22 si apoi din 2 in doua saptamani.  Ca na, voia omul mai devreme de o luna, ca are probleme financiare – sincer la ce sume discutasem nu vad din ce belea puteai iesi. Dar na, am zis ca e ok si asa.

Angajatul roman si online-ul

Minune mare, nu trec alea doua saptamani si primesc mesaj: sefule, uite ca a intervenit ceva, nu-mi dai banii cu cateva zile mai devreme? Ce sa mai zici, ajungi sa platesti in avans desi exact asta voiai sa eviti. Zic ok boierule, hai ca fac plata azi. Mai trece o saptamana jumatate si iarasi mesaj, ca uite probleme cu banii, imi dai si mie plata? O fac, ce era sa zic. Apoi o zi lipsa la serviciu. Cica a uitat ca e de munca, desi era o chestie zilnica, dar care se putea rezolva remote pe o saptamana inainte, da ce zic eu pe o saptamana, pe o luna in cateva ore – maxim 3.

Mai trece o vreme, iarasi ca e duminica si nu s-a trezit! Asta zic si eu raspuns de angajat. DA, era vorba de o chestie zilnica, inclusiv weekend, dar care cum ziceam se putea face in avans cu programare din timp. Practic in 3 ore faceai treaba pe o luna in avans. Intr-o zi faceai pe trei luni! Dar n-a fost sa fie, azi incepea asa cum am zis in contract la 9, maine la 10 si apoi la 11 fara cinci. Ce sa-i mai zici romanului? Dupa 3 luni si 3 greseli, cu plata mereu in avans – chiar si azi mi-a zis ca desi plata se facea pe 22, adica martea viitoare, el si-a adus aminte ca-i trebuie niste bani vineri. Asa ca l-am angajat pe fiu-meu, ca tot freaca belengherul dupa ce termina munca si zice ca are nevoie de bani.

Uite asa am ajuns eu sa nu mai am angajati, care pe langa ca in 3 luni gresesc de 3 ori, mai vor si banii inainte de termenul convenit. Nu avem inca acel spirit de corectitudine in noi, asta-i buba cea mai mare la romani.

Angajatul roman

Angajatul roman și online-ul

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.