Ce antigel folosesti la Skoda Kodiaq

Multi ne-au intrebat ce antigel folosesti la Skoda Kodiaq, iar noi zicem asa: ceea ce a scris producatorul in cartea tehnica, adica G12 sau G13, in functie de motor si anul producerii. Cam asta se foloseste peste tot in lume la masini din categoria celor produse de grupul german VAG. Nu prea stiu sa va zic de ce lumea pune intrebarile pe net, cand este mai simplu sa gasesti raspunsul la producator. Problema mea e alta, masina consuma antigel, nu mult dar vizibil la perioade destul de scurte de timp.

Ce antigel folosesti la Skoda Kodiaq

Problema consumului de antigel o intalnim mai des la masinile vechi si cu un numar mare de kilometri, deci mai rar sa vezi asa ceva la un Kodiaq, care e produs de doar cativa ani. Al meu din pacate a fost vandut de fosta pe bani putini ca razbunare, asa ca nu mai sunt detinator de Skoda ci de Opel Astra [ Zeneka ]. Antigelul ajunge sa raceasca motorul prin termostat, atunci cand acesta se incalzeste. La mine e o problema cu martorul de racire, clipeste din cand in cand, ceea ce ma cam enerveaza. Porneste ventilatorul, antigelul este mai des folosit. Dar pe unde se pierde el de fapt?

Sa fie oare de vina garnitura de chiulasa? Sincer sa fiu ma cam ingrijoreaza aspectul asta, pentru ca am avut o problema: am pierdut ulei si am mers cu „reincarcare” la fiecare ora, am pus cam 4 – 5 litri de ulei pana am ajuns la service. Daca antigelul ajunge in motor, el nefiind inflamabil, nu prea arde si de aici apare o presiune suplimentara in chiulasa. Ceea ce va duce la final ghici la ce? La fisuri. Asa ca eu zic ca pe langa intrebarea ce antigel folosim, sa ne mai uitam si la aspectul asta al pierderii de antigel. Azi mai putin, maine mai mult. Asa ca mai bine verifici tu binisor daca trebuie schimbata garnitura, dar mai ales daca nu cumva s-a ovalizat chiulasa!

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.