Antreprenor sau bisnitar?

Am scris de curand despre Cristian Onetiu care este unul dintre leii de la Pro TV si evident unul dintre cei mai bogati romani [ TOP 500 Forbes ]. Oare este o deosebire intre unii antreprenorii de zi si bisnitarii de ieri? Eu zic ca nu prea, tot aia e – doar ca azi o fac legal, cu acte in regula si teoretic platesc impozite la stat. O chestie cu sens spusa de Cristain: intre nevoie si sens nu este nimic azi la noi. Omul a vrut sa zica ca acum 20 de ani te apucai de afaceri pentru ca nu aveai bani, azi tinerii cauta un sens in orice sunt obligati sa faca.

Antreprenor sau bisnitar?

Ce este un antreprenor? Sa fie cel ce porneste pe drumul sau pentru a realiza o idee, un vis? Sa fie cel ce a reusit sa faca asta? O alta chestie buna: daca dai gres, nu persevera, nu sta cu piatra atarnata de gat! Scapa repede ce e neprofitabil si mergi mai departe! Asta e una din cheile care dschid poarta succesului.

Ma uitam acum la un interviu cu Cristian Onetiu pe vloggul lui George Buhnici, ce nu mi-a plactut? Ca se trateaza scoala ca pe ceva rau, ca uite si fara sa fii premiant poti ajunge miliardar. Da, ok – poti ajunge si cu scoala si fara. Ca scoala romaneasca nu e buna, dar e o scoala totusi. Aici inveti sa scrii, sa citesti si te formeaza. Nici americanii nu scot milionari pe banda, asta se intelege mai greu. Iar rarele cazuri de reusita cand antreprenorii parasesc studiile universitare inainte de finish, devin un fel de regula, fara de care nu o sa reusesti in viata.

NU, ca sa ajungi ca miliardarul Cristian Onetiu iti trebuie altceva pe langa scoala, ai nevoie de spiritul de „bisnitar”, pentru ca el nu a inventat nimic, asa ca eventual scoala il invata [ sau NU ], sa calculeze mai bine, sa fie mai ordonat si sa nu dea [ sau sa dea ] faliment de 4 ori! Ok, a reusit. Dar oare lipsa studiilor complete la buget l-a adus aici?

O chestie misto: nu te limita la banii din buzunar! Si mai mult, sa faci in asa fel incat toti cei care interactioneaza cu afacerea ta sa fie multumiti! Unde minte Onetiu? Pai cand vinde chesti ide detoxifiere! Ca astea nu isi fac treaba, la fel ca si pastilele de slabit! De ce? Pai uitata-te la TLC la emisiunea aia cu grasi [ My 1000 Lbs ] si ai sa intelegi ca nu slabesti cu pastile!

Antreprenor sau bisnitar

Antreprenor sau bișnițar? Cristian Onetiu

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.