Carduri din Germania in Romania

Am fost si eu plecat trei luni in delegatie in Germania – speram ca o sa stau macar un an, dar nemtii au descoperit ca fac mai bine treaba online de acasa decat din camera de hotel din Munchen. Asa ca odata ajuns in Germania am incercat sa aflu care este cea mai buna banca din Germaina. Mai buna pentru mine un roman, care vrea sa scoata banii la un ATM din Romania in concediu, evident!Acest articol ar vrea sa stranga informatiile de la romanii din grup, ca apoi sa le publice pe site si romanii sa fie astfel mai informati!

Carduri din Germania in Romania

De exemplu cativa romani au intrebat despre PostBank Germania in Romania, mai exact despre comisioanele de retragere din bancomate. Banuiesc ca stiti ca avem PostBank in Romania, doar ca la noi ii zice Bancpost si nu are nimic in comun cu banca nemteasca. Mai mult, sucursalele unei banci in alta tara nu sunt legate direct cu banca din tara de origine! Eu va garantez ca puteti scoate banii cu comisionul aferent la orice bancomat ( ATM ) din Romania, atata vreme cat este un card Visa sau Mastercard.

Eu unul am avut un card de la VolksBank Germania, care am inteles ca lucreaza excelent cu Raiffeisenbanken din Romania. Nu am avut probleme la nicio banca din lume, si sunt plimbat suficient ca sa pot sa zic ca am experienta destula in domeniul asta – a retragerii de numerar din ATM-uri. DA, te cam costa, pentru ca la noi in Romania se face un dublu calcul, se transforma Euro in lei la cursul bancii, apoi se ia comision la suma, asa ca eu de exemplu pierd la fel de mult in Romania ca si in Ungaria cand scot bani de la bancomat!

Am vazut ca multi ar vrea sa stie daca exista corespondent pentru un card Sparkasse in Romania, eu unul nu am auzit de asa ceva, dar cardurile sunt perfect valabile in Uniunea Europeana. Incercati sa intelegeti ca desi Romania nu este ( inca) in Spatiul Schengen, bancile functioneaza la fel in toata lumea! DA, sunt banci la care comisionul de retragere de numerar este mai mic, dar asta intrebati la banca cand va faceti contul!

Carduri bancare germane

Poate vrei sa citesti si:

2 comments

  • Neata ionel

    Buna am 1.800 euro pe cardul din Germania, la Post Bank, banca nemteasca , si doresc sa stiu cu cat mai raman daca vreau sa ii scot pe toti adica calculul la comisionul oprit de banca noastra ? Mersi

    • Ro

      Ionele, asta nu avem cum sa stim noi, mai ales acum cand bancile schimba comisioanele si conditiile de la o zi la alta, ca sa faca cat mai mult profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.