Ce carduri din Germania sunt bune in Romania

O gramada de romani in Germania au o intrebare pe buze: ce carduri din Germania sunt bune in Romania, sau care au comisioane mici si suportabile. Daca ai contul la Sparkasse stai binisor, vei plati un comision mic, iar asta ar trebui sa o stii inainte de a pleca sau veni in tara. Evident ca sfatul meu este sa vii mereu cu ceva cash la tine, vei scapa de multe probleme. Dar poti plati cu cardul Sparkasse la orice comerciant care e dorat cu un terminal. Cel mai bine asa cum spuneam stau cei de la Sparkassen-Finanzgruppe, pe care-i recomand ca banca unde sa va deschideti un cont de salrii, economii, etc.

Ce carduri din Germania sunt bune in Romania

Recomand si deschiderea unui cont la bancile din grupul ING, pentru ca nu-i asa – avem sucursale deschise si in Romania. Comisioane bune la retragerea de numerar: aici aveti insa grija cum alegeti cine face conversia – eu recomand sa faceti plata in moneda tarii, scapati de imprevizibilul curs de schimb Euro – RON. La noi de exemplu, la BCR te cam jupoaie: azi un Euro era aproape 5 lei daca vrei sa-l cumperi, dar putin peste 4,80 daca il cumpara ei de la tine – sau ma rog, cineva iti trimite Euro din Germania si tu ai cont in lei la ei.

Cuvinte utile: Kontoauszug – extras de cont, Kontoführungsgebühr – taxa de administrare, cred ca sunt cele mai importante cuvinte pe car ear trebui sa le inveti daca lucrezi cu banca. Ar mai fi unul: Überweisungen – transfer bancar: ca doar vrei din cand in cand sa le faci o surpriza placuta celor de acasa, sa le trimiti niste bani de ziua lor, desarbatori, sau asa doar ca sa-i ajuti sa o duca mai bine.

Nu neaparat cea mai buna alegere, dar cu comisioane mici este  Wüstenrot Bank. Ce anume apreciez la ei? Cuvantul Geldautomaten: adica retragerea de cash de la bancomat, au parteneriate cu o gramada de banci.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.