Am fost coleg cu Ciprian Tureac

Eram sigur ca fostul meu coleg de generala Ciprian Tureac e pensionar, dar uite ca nu e si mai mult decat atat, e purtator de cuvant al Scolii de subofiteri de politie din Campina. Spre rusinea mea nu stiu cine a fost  ”Vasile Lascăr”, importat este ca era gorjean, nu campinean. La noi macar Nicolae Grigorescu si-a dat obstescul sfarsit in oras, desi si el era dambovitean. Prea putini prahoveni au lasat numele pe cladirile orasului meu, poate aud ca si Tureac care isi scria numle 2Reac o sa dea numele unei strazi sau al unei scoli de glumeti.

Am fost coleg cu Ciprian Tureac

Teoretic Tureac Ciprian statea la blocurile de langa noi, dar cu fata spre strada 1 Mai, cu iesire in spate, catre curtea inerioara a blicurilor unde am copilarit. Am fost colegi pana in clasa a VIII-a, cand cred ca s-a mutat la Petrol. Asa cred, nu sunt sigur caci deja imbatranesc si tin minte doar ce vreau sau imi convine. Omul a trecut prin multe, este sau ma rog o fi fost profesor la Scoala de subofiteri Vasile Lascar, dar calitatea lui de baza este scrisul. Bai, tipul asta scrie fenomenal de bine, iar in plus de asta, este admirat de fostii sai elevi. Bravo Cipi!

N-am multe amintiri cu Ciprian, ei se jucau cu aia de pe partea cealalta a strazi i1 Mai, azi blocata de tarabe. Parca statea la numarul 25, dar nu mai stiu la ce etaj. Langa doamna profesoara Stanaranga. M-am intalnit cu el de cateva ori, stiu ca odata i-am cerut ajutorul cu ceva legat de buletin, dar m-a pasat. Atat. Ar fi interesant sa ma intalnesc cu el, mai ales ca am auzit ca vine des pe la noi prin oras. Doar ca nu spune, atat. Update: a iesit la pensie!

Tureac Ciprian

Am fost coleg cu Ciprian Tureac

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.