Contabilitate PFA

Ma bate gandul sa-mi fac un PFA, nu de alta dar poate ma apuc sa prestez servicii si am nevoie de facturi pentru clientii mei. Asadar pe langa infiintarea PFA-ului, mai e nevoie de cineva sa gestioneze contabilitatea – mai degraba sa depuna documentele atunci cand e nevoie si mai important: unde e nevoie de acestea. Intrebarea este cat ma costa contabilul, e mai ok sa aleg o firma care ofera servicii online sau un contabil local? Nu stiu de ce, dar se pare ca ultima varianta este cea corecta.

Contabilitate PFA

Toti zic ca poti sa iti tii singur contabilitatea la un PFA, asa o fi – ma gandesc ca daca esti in stare sa faci contabilitatea primara, o sa te descurci si cu cea la un amarat de PFA [ nu e SRL unde trebuie sa stii sute de conturi, etc. ]. Asa ca daca m-a cuprins febra afacerilor am luat la scanat internetul dupa solutii. Am gasit una care m-a lasat cu gura cascata, aveti tarifele mai jos in poza!

DA, dai 29 de Euro pe luna + TVA pentru 1 angajat si 5 documente. Ai de dat 163 de lei – nu o fi mult, daca ai o incasare de cateva sute de euro de la AdSense si alte patru facturi de la furnizorii de servicii [ chirie, plata lunara a hostingului – se face de obicei anual, alte cheltuieli ocazionale ]. In mod cert ai ceva hartoage de la banca – extrase de cont, deci deja ai doua documente trimise la ei, ar mai fi salariul, sincer nu ma prind cine se incadreaza la acel pachet mini.

Teoretic te cam incadrezi la 59 de Euro/luna, adica cam 330 de lei cu TVA inclus. Daca ai 40 de documente – ai grija la achizitii, sa nu te vezi si cu banii luati si cu alt tarif la contabilitate. Principalul dezavantaj este alergatul atunci cand depui nu stiu ce acte. DA, am inteles ca la PFA e suficenta o singura deplasare pe an la ANAF, pentru regularizare impozite. Asa am ajuns la concluzia ca daca ai salarii, deja te apropii de limita de documente la planul Mini, fara a mai avea potentiali clienti la activ.

Concluzia mea? Sa-ti tii singur contabilitatea la PFA, pan ala urma nu e chiar asa de grea, iar pentru facturi, etc. exista programe gratuite online. Parca e mai bine sa pui la saltea un minim de 2000 de lei pe an. O vacanta de neuitat pe banii economisti pe contabil.

Contabilutate PFA

Contabilitate PFA

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.