Gogu

La corbi albi, doar romanii sunt negri

Nu stiu cum se face dar din cand in cand, destul de rar de altfel, ajung sa citesc cate ceva de pe site-ul corbii albi, asa ca-mi fac timp si mai scriu si eu cate ceva, despre ceea ce citesc acolo. Sa nu zic ca nu am scris, nu de alta. Printre altele site-ul se prezinta ca portal de contact roman – maghiar, doar ca nu-mi dau seama cine ia contact cu cine. Daca ai sa cauti un singur articol in care romanii sunt albi si maghiarii negri, n-ai sa gasesti. Asadar, asta e adevarul lor, romanii mereu negri?

La corbi albi, doar romanii sunt negri

Corbi albi sunt mai degraba ciorile care vor sa se prezinte albe, asta-i parerea dupa ce citesti despre ce scriu, dar mai ales ce scriu in Social Media. E un fel de Foaia romaneasca a romanilor din Ungaria, doar ca aia e doar despre cultura. Si nu e cu unguri, e doar cu romani, care par a fi fericiti in tara adoptiva. Pentru ca nu-i asa, romanul e mereu fericit, la fel cum acum e cu PNL-ul, mai inaint ecu PSD-ul, mereu adaptat si adaptabil. Pentru ca el vrea in cea mai mare masura, pace. De restul se ocupa el asa cum stie, sau cum ii iese.

Oricat ai vrea sa vezi rostul uni porta precum Corbii albi, nu-l vei gasi. Pentru ca nu ajuta nicio parte implicata in procesul de “cunoastere”. Mai degraba cei doi de la o szuta pot spune ca apropie cele doua culturi, pentru ca intr-adevar am convietuit cu bune si rele 1000 de ani impreuna in Ardeal – si nu doar aici.

Macar nu-i lauda la unison pe cei de la UDMR, dar asta nu e chiar o realizare, ci mai mult o tactica [ pentru ca nu-i asa, la vot vedem exact inversul vorbelor ]. Nu cred ca e mare bai cu un site ca cel mentionat, cum nu ajuta, nici mare daune nu aduce – cei indoctinati nu se vor “normaliza” doar cititnd pe internet. DA, mai pica doi sau trei in plasa lor, dar asta se intampla oricum, mereu se gaseste cineva sa bage bete in roata!

romani si unguri

La corbi albi, doar romanii sunt negri

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.