Cozonac Vegetarian
Maine sau poimaine incepe nebunia de la Master Chef, asa ca parca vad ca cel mai cautat produs va fi cozonacul vegetarian. Si stii cine o sa-l prepare? Cu siguranta una din vedetele care sunt cehemate la show. De unde stiu? Asta e secretul meu! Al tau va fi doar daca aflai cu o zi inaintea mea cum se prepara un cozonac vegetarian fara sa ma intrebi pe mine.
Reteta cozonac vegetarian
De cand am auzit de vegan am stat si m-am gandit: pare cat or sa traiasca astai de papa doar gust de aia si de aia, insa nu e treaba mea, eu trebuei sa va spun ce punem intr-un cozonac vegetarian, in loc de lapte, oua si alte produse animaliere.
Avem nevoie de 1 kg de faina, evident asta e clar vegetariana, la care adaugam 250 de grame de margarina (in loc de unt), 2 cani lapte de soia (in loc de lapticul de vacuta), 250 g zahar, putina drojdie, la care adaugam dupa placere, stafide, miez de nuca sau c eva mai trece prin cap. Eu prefer cu rahat (a nu se confunda), cacao si ce mai vreti voi.
Facem coca asa cum se face, nu insist, ce trebuie retinut este ca la un cozonac vegetarian, la fel ca la unul obisnuit, nu punem stafidele, rahatul, nuca pana nu a crescut coca. Punem la cuptor, incercam cu paiul si gata, cand e bun de scos din cuptor, lasam la racit si papam cu pofta!
Pofta Buna! Stii tu o reteta mai buna? O postezi fara s ao copiezi de undeva? Ia sa te vad!