Cum iesim din criza asta?

Stau si ma intreb cum vom supravietui acestei crize, noi astia care ne duceam traiul de pe o zi pe alta? Sa luam un exemplu: tanar student care muceste sa se intretina, in Bucuresti. Salariu sa zicem undeva pe la 1500 net. Din astia abia daca trecea luna fara sa mai ceara si ceva de la parinti, care acum sunt si ei pe liber, fara bani. Omul are de dat 500 de lei la chirie [ sta la comun, cu altii ca el, apartamnet cu 2 -3 camere ]. Am luat cazul fericit, iar pe langa chirie mai are si utilitati + taxele la facultate. Am si aici o intrebare: facultatile zic ca fac cursurile online, asa ca cer banii, dar oare studentii vor fi la fel de pregatiti?

Cum iesim din criza asta?

Revenim la studentul nostru: ramas fara salariu de o luna si cu inca una sau doua cam pe acelasi model. Asta cum mai iese din criza? La mine e mai simplu, stau la mine acasa, am pus ceva de-o parte si sper sa ne revenim in maxim doua sau trei luni. Am de unde plati utilitati, am de mancare, nu mai dau pe benzina, pe iesiri in oras [ oricum nu ieseam nici inainte! ], dar oare si mai revine mica mea afacere?

Nea Johannis ne-a mai dat 30 de zile de stat in casa, preturile au cam crescut, magazinele nu sunt chiar ca inainte de criza, aia nu gasesti, aia s-a scumpit, etc. La mine veniturile sunt la 20% fata de februarie, asa ca ma bucur ca inca mai incasez. Magazinul online e la zero, ca nimeni nu mai vrea jmecherii care nu se mananca, doar pentru fun, asa ca poate si daca mergea, nu puteam livra ca sunt granitele inchise. Speranta e sa se dea drumul la trafic, ca la online cred ca trebuie regandit totul.

Bucatari

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.