Cum sa inveti o limba (limba germana)? I

Cum sa inveti rapid si eficient orice limba straina? Care este cea mai eficienta metoda dintre toate cele existente? Si cel mai important – cum sa nu pierzi motivatia si sa nu abandonezi obiectivul la jumatatea drumului? Vorbim despre aceste lucruri si nu numai in articolul nostru de astazi.

Omul renunta la ocazii

Exista multe tehnici si programe diferite de formare, fiecare dintre ele au propriile sale argumente pro si contra, dar indiferent pe care le folositi – invatati limbi pe cont propriu sau cu un profesot, in grup sau individual, la cursurile de limba din tara in care vorbesc in aceasta limba sau acasa cu o carte, exista cateva reguli importante care va vor ajuta sa invatati cu usurinta elementele de baza ale limbii si sa dobanditi cunostinte solide si temeinice. In articolul nostru oferim exemple cu limba germana, dar tehnicile enumerate va vor ajuta sa invatati orice limba.

1. Exersati sistematic si regulat

Petreceti cel putin 1-1,5 ore pe zi invatand o noua limba. Este important sa incercati prin a practica regulat lectiile, deoarece disciplina este singurul factor care poate rezista leneviei si dorintei de a face orice, doar sa nu invatati cuvinte si sa nu practicati gramatica. Deschizand un manual numai o data pe saptamana succesul poate fi dificil de realizat. Chiar si dupa o zi, creierul uita deja ce si in ce ordine a fost studiat ultima data, iar daca exersati chiar mai rar, atunci jumatate din timpul lectiei va fi cheltuit doar pentru repetare. Prin urmare, merita sa intelegeti: regularitatea orelor este cheia succesului!

2. Treceti de la simplu la complex
Nu ar trebui sa incercati sa memorati o mie de cuvinte simultan sau sa intelegeti toate timpurile si prepozitiile. Va recomandam sa „absorbiti” materialul incet si in portiuni mici. Intr-o limba straina, ca si in sport: nu luati imediat cea mai mare greutate si depuneti eforturi pentru a efectua cel mai dificil exercitiu. Este necesar sa cresteti sarcina treptat si pas cu pas sa luati niveluri din ce in ce mai dificile.

3. Lucrati cu un dictionar, scrieti si invatati cuvinte noi
Un dictionar pentru un student de limbi straine este principalul ajutor in invatare. Exista multe servicii online care ofera posibilitatea de a traduce cuvinte dintr-o limba in alta gratuit: traducatori Yandex si Google, Multitran, Linguee, Prompt si altele. In etape mai avansate de studiu, merita sa folositi dictionare explicative predominant monolingve, cum ar fi, de exemplu, Duden si Cambridge, neincercand sa traduceti fiecare cuvant in limba dvs. materna, ci incercand sa explicati cuvinte necunoscute in limbi straine folosind sinonime, fraze, antonime, fraze intregi – asa ca cuvintele vor fi mai usor de retinut si fixat in memorie. Exista, de asemenea, multe mnemo tehnice, despre care am scris mai devreme.

4. A memora cuvintele in context este mai eficient
Nu memorati niciodata cuvintele individual, alfabetic sau fara o ordine speciala! Cuvintele ar trebui memorate in context, deoarece sunt folosite in vorbire. De exemplu, puteti memora cuvinte dintr-o fraza si o propozitie. Pentru fiecare cuvant nou, propuneti trei, sau mai bine, cinci propozitii. Atunci acest cuvant cu siguranta nu va fi uitat niciodata. In plus, memorarea cuvintelor in context inseamna:

a) a studia alte cuvinte legate de aceeasi serie tematica: de exemplu, culori, vesminte, nume de animale pentru a invata impreuna;

b) invatati derivate din aceste cuvinte si alte forme, de exemplu: malen – der Maler – die Malerei, der Mensch – menschlich – die Menschheit etc.

Credeti ca nu cunoasteti limba germana la un nivel satisfacator? Doriti sa invatati limba germana ca limba suplimentara, sa o vorbiti in timp ce calatoriti sau sa studiati in strainatate? Exersand in fiecare zi dupa cursurile de pe site-ul nostru – aveti mari sanse sa o stapaniti cat mai bine!

5. Studiati gramatica
Cum sa inveti o limba straina la perfectie? Invatand gramatica, desigur! Oricat de plictisitor si de dificil ar fi, este imposibil sa construiti in mod liber fraze si propozitii corecte intr-o limba straina fara cunostinte si – cel mai important – intelegerea gramaticii. Puteti incerca sa memorati expresii pe de rost, fara sa intelegeti, dar cu cat o persoana devine mai in varsta, cu atat mai rau va memora cuvintele intr-un mod intuitiv si anume asa fac copiii, cu atat isi vor memora mai mult intr-un mod logic – nu pe baza imitatiei, ci pe baza intelegerii. Gramatica este importanta pentru a intelege ceea ce ai de spus.
Este important sa nu va fie frica sa faceti greseli gramaticale in propozitie, deoarece vorbitorii insisi vorbesc adesea cu greseli si nu pot explica de ce este necesar sa se spuna, de exemplu, „mit dem Bus fahren”, si nu „auf die Bus fahren”.

Dar la anumita etapa, fara cunostinte de gramatica, va fi foarte dificil sa mergeti mai departe. Daca erorile gramaticale interfereaza cu intelegerea sau daca lipsa abilitatilor in utilizarea corecta a articolelor si verbelor in forma dorita interfereaza cu comunicarea, interlocutorii dvs. la un moment dat se vor satura pur si simplu sa ghiceasca din expresiile si intonatia dvs. faciale la ce v-ati referit: Sie liebt Peter sau Peter liebt sie daca nu stiti care ar trebui sa fie ordinea cuvintelor intr-o propozitie. Apropo, despre ordinea cuvintelor in propozitiile declarative germane va vom scrie in unul din articolele urmatoare .

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.