Cum sa inveti o limba (limba germana)? II

Despre cum sa inveti rapid si eficient orice limba straina partea I cititi in articolul precedent, astazi va oferim alte informatii/

6. Combinati metodele de studiu

Este important sa acordati atentie diferitelor aspecte ale vorbirii: nu numai sa cititi, ci si vorbiti, nu numai ca ascultati textul, ci si notati rezumatul acestuia, sa puneti intrebari. Nu exista o tehnica universala care sa se potriveasca tuturor si fiecaruia. Invatarea limbilor straine este un proces foarte individual, depinde de vârsta, abilitati, abilitati de comunicare in limba materna, motivatie, munca grea si multi alti factori. Gasiti-va propria tehnica, cum ar fi vizionarea de filme in original sau citirea cartilor si, in plus, utilizati si alte metode – utilizati aplicatii de vocabular, discutati cu vorbitori nativi pe social media sau cel putin cititi postarile si articolele pe care le scriu, etc. Am facut o selectie de seriale si filme TV germane contemporane care merita atentie – (Top 8 filme si seriale TV germane (I). Iar pentru cei care studiaza limba germana, va fi util sa le urmareasca in limba originala.

7. Inconjurati-va cu limba germana
Tehnica „scufundarii profunde” este considerata a fi o tehnica foarte eficienta. Este important sa te inconjori de o limba straina din toate partile. Asezati carti in jurul casei cu numele obiectelor intr-o limba straina – pat, masa, stilou, sertar, intrerupator etc. Agatati pe pereti afise si tabele cu verbe neregulate sau declinarea articolelor si adjectivelor.
Lasati trei forme de verbe afisate in baie langa oglinda, prepozitii si adverbe langa masa si un tabel de articole intr-un loc proeminent din sufragerie.

Principalul lucru este sa schimbati din când in când aceste cartele pe altele noi, altfel, in timp, acestea vor inceta sa mai fie percepute si vor face doar parte din interior. Instalati in telefon, computer, paginile personale de pe retelele sociale in limba pe care o studiati, ascultati stiri, radio, podcast-uri sau carti audio in fundal in timp ce va aflati intr-un blocaj de trafic si nu conteaza daca la inceput percepeti doar 5-10% din informatii. Nivelul limbii nu permite? Exista o multime de resurse audio si video pentru incepatori, incepeti simplu, astfel incât sa nu pierdeti motivatia inca de la inceput.

8. Aplicati in practica
Fara o utilizare activa in vorbire, cuvintele sunt uitate foarte repede! Scrieti liste de cumparaturi, e-mailuri, discutii in chaturi si mesagerie instantanee, pastrati un blog – profitati de orice ocazie pentru a practica limbi straine si a invata cuvinte noi! Sa presupunem ca trebuie sa stapânesti 10 verbe neregulate pâna mâine – ganditi o poveste coerenta din zece propozitii, fiecare cu câte un verb. Va fi mai usor si mai fiabil de retinut.

9. Mentineti interesul
Pentru a dori sa continuati sa invatati limba, este foarte important sa fiti interesati de cultura, politica, sporturile tarii, oamenii celebri ai acesteia si ultimele evenimente. Planurile de a calatori in strainatate la urmatoarea vacanta, prietenii cu care comunicati intr-o limba straina, obiectivele de a merge la universitate sau de a gasi un loc de munca va vor ajuta sa mentineti interesul la nivelul dorit. Plasati fluturasi motivationali, aforisme in jurul camerei care va vor ajuta sa gasiti puterea de a studia, amintiti-va in mod constant de obiectivul dvs. final. Incercati sa va implicati partenerul/ra semnificativ invatând limbi straine, astfel incât sa va puteti motiva reciproc si sa primiti feedback si sa urmariti progresul impreuna.

10. Repetarea este mama invatarii!
Da, la invatarea limbilor straine totul functioneaza la fel ca in orice alta stiinta. Este important sa reimprospatati materialul deja trecut din când in când, mai ales daca a existat o pauza la lectii, asa ca nu fiti lenesi sa priviti iar si iar regulile trecute deja in manual si exercitiile pentru acestea.

Speram ca aceste sfaturi simple va vor ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate in invatarea limbilor straine, deoarece acum stiti exact cum sa invatati o limba de la zero usor si eficient. Cautati, incercati diferite metode, nu va opriti aici! Mult succes si spor!

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.