Cursul leu – euro/dolar in 2020

Am mai incheiat o luna si cu ea tot anul 2020. La inceput de an purtam o discutie legata de parte afinanciara, in ce e mai ok sa-ti tii economiile, in lei, euro sau dolari. Unii au sperat ca dolarul, oricat de jos ar fi, tot ne aplecam sa-l ridicam. Doar ca el a scazut cu 7% in anul acesta, in timp ce euro s-a apreciat cu nici 2% [ 1,88% ]. Asadar cine a tinut banii in dolari are ceva mai putini decat la inceput de an, cine in EURO – cam tot atat cati avea si in lei, nu mai zic de pierderile din conversie.

Cursul leu – euro/dolar in 2020

Nici vecinii nostri de peste Prut nu au stat prea bine, dupa ce au tinut leul moldovenesc la un curs de invidiat, la final de an se pare ca l-au scapat din mana – cursul vreau sa zic. Daca ati cumparat Bitcoin, ati iestit cu mult pe plus, asta e sigur. Acum nu stiu ce sfat sa va dau, eu as vinde, as face cash out cu tot ce inseamna criptomoneda. Cu putin noroc nu aveti ce pierde.

Vestea proasta pentru 2021 este ca se vor scumpi locuintele noi, pentru ca se impun noi reguli de constructie, asta insa ar putea duce la ieftinirea celor deja construite. Nici nu stiu daca ar trebui sa ma bucur ca mi-am luat masina noua la reducere – am prins o reducere de cel putin 6.000 de euro, am pierdut la vanzarea celei vechi maxim 1.500 de euro, deci am iesit oarecum pe plus. Asta daca nu cumva aveam sanse sa iau o garsoniera in Bucuresti. Greu de crezut ca la 20 – 21 de mii de euro aveam ceva sanse sa iau ceva. Ca la atat se ridica cat am platit pe noua masina, plus ce am mai agonisit intre timp.

O reparatie la masina veche ar mai fi insemnat o gaura de minim 1.000 de euro in buget, deci daca ajungem cu bine in vara lui 2021, zic ca am facut treaba buna.

Cursul leu - euro

Cursul leu – euro/dolar in 2020

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.