De ce am nevoie de promovare la site-ul meu

Multa lume care isi face un site crede ca va reusi sa ajunga la performanta fara sa-si promoveze site-ul, ceea ce este in mod evident gresit. Indiferent ca ai un site in care ai investit munca sau bani, fara promovare sansele de a ajunge foarte sus cu el sunt reduse, ca sa nu spunem aproape inexistente.

Care este scopul principal al promovarii? Sa ajungem la trafic, iar ca sa ai un trafic constant, e nevoie de promovare, altfel risti sa ajungi dupa primele sase luni de la lansarea site-ului pe pagina 20 in SERP. Tehnicile SEO de promovare sunt diverse, nici una nefiind garantata de cineva sau de ceva (studii).

Cine ma poate ajuta in promovarea unui site?

in general pentru a avea sanse in promovare ai nevoie de cineva cu experienta, iar aici ma refer la ani buni de studiu pe site-uri proprii. Daca pretinsul specialist in SEO nu are nici un site care sa aiba un PR de cel putin 3, o pozitionare in TOP 10 in SERP pe cel putin cateva keyworduri legate de SEO, atunci te duce cu presul, incercand sa faca experiente pe pielea ta.

Cat costa o campanie de promovare? Depinde de cine o face, la cat isi evalueaza munca si eventualele beneficii. Ce trebuie s aobtii de la campania respectiva? In primul rand trafic, daca traficul creste cu 200% inseamna ca a meritat, daca nu, a fost degeaba. Asta nu inseamna ca omul nu si-a facut treaba. Iar daca cresterea de trafic nu a dus la conversii, greseala e a ta, ai ales nisa sau keywordul nepotrivit. Iata de ce ai nevoie de un copywriter si nu de un content writer!

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.