Dezamagit de ( unii ) colegi

Hai sa mai adaug un articol ca sa imi vars cum se zice, amarul. Fostii mei colegi de liceu au facut un grup pe WhatsApp, asa ca m-am alaturat si eu. Apoi unii au inteles ca e un fel de FaceBook unde stai si postezi ba de una, ba de alta. Sa-ti mai treaca timpul. De aici pana la atacuri la persoana a mai fost doar un pas. Iar asta ma mira cand e vorba de oameni de 60 de ani. Dam mereu vina pe cei tineri, dar parca si cand ma uit la cei mai trecuti prin viata, parca au si ei probleme, poate mai mari ca astia mici [ asa le zic eu celor de varsta copiilor mei ].

Dezamagit de ( unii ) colegi

Stiti ce ma mira mai mult? Cum se cauta motive pentru a injosi pe cineva, azi asta la copii se numeste bullying, iar cei care le cad victime sunt in general tipi mai sfisoi, retrasi, etc. Evident ca multi au anumite probleme, dar cand omul nu le are, cei care joaca jocul asta murdar, le cauta. Incep sa se lege – sa faca aluzii – de tara unde esti, de strada sau cartierul unde te-ai nascut, ceva care sa te faca sa te simti atacat. Nu cred ca la 60 de ani faci asa ceva fara sa fii constient ca o faci.

Copii fac asta – adica au un comportament agresiv [ bullying ] pentru ca vor sa domine, sau se simt amenintati si atunci cauta sa dovedeasca celor din jur ca ei pot, ca ei sun personajul alfa, dar la adulti ar trebui sa fie mai mult discernamant la mijloc.

Acum sa revenim la mine, poate ca nu e locul meu printre anumiti colegi – o colega mi-a zis la 3 intalniri cum m-a batut ea in clasa a IV-a, altul coleg ca m-a batut la sah. Asa si? Eu sincer nu retin evenimentele, am trecut propbabil peste ele sau nici macar nu s-au intamplat. Auzi, o fata sa ma cafteasca! Iar eu sa uit? La sah e si mai abitir, ca nu prea tin minte s afi jucat cu omul respectiv, iar asta era activitatea de pana prin clasa a IX, apoi au aparut alte prioritati. Asa ca in treapta a 2-a, sah? Posibil. Ma si intreb cat de mult l-a marcat pe om acea victorie, daca a gasit de cuviinta sa o comemoreze dupa 35 de ani!

Comportament

Dezamăgit de ( unii ) colegi

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.