Dilema

Recent pe SeoPedia vad o discutie care la inceput m-a lasat impasibil, o presupusa teapa data de un oarecare tinerel unuia ce platea 5 bani pentru nu stiu ce operatiune. Treaba pe scurt sta cam asa: investitorul nostru a facut o intelegere pentru o treaba pentru care platea destul de putin – dar asta nu e treaba noastra, angajatul a zis ca face si s-au pus pe treaba. Apoi amploaiantul a decis ca e prea simplu si i-a zis ca ar trebui sa mai faca aia si aia. Ok, din istoricul amploaiatului stim ca e mai mereu in criza de timp si ca mai uita sa-si faca treaba. Dar acum e alta poveste.

Dilema cu amploaiati si amploaianti

Asadar tinereul se prinde ca e cam mult de munca, dar foamea de bani il face sa taca si sa inghita in sec. In schimb mai cere ceva timp ca si asa nu facuse mare lucru. Cunosc aspectul pentru ca am trecut si eu prin asa ceva. Doar ca la mine era vorba de 12 lei si teoretic m-am simtit doar luat de fraier, ca pana la urma sa fim seriosi, 2 – 3 euro n-a scos pe nimeni din foame. Revenind la subiect: angajatorul nu prea avea chef sa astepte, asa ca face el un mic calcul si zice – tine 50 de lei pentru deranj si da-mi avansul inapoi.

blogger începător

Dilema cu amploaiati si amploaianti

Ei bine, de aici incepe circul. Pe de o parte la pretul stabilit de cei doi, 50 de lei acopereau in mare parte munca depusa. Doar ca Gigel nu voia sau nu avea cum sa dea banii inapoi, asa ca insista: pai eu fac treaba, de ce sa-ti dau banii inapoi? Ghici e: cui sa-i dai dreptate? Angajatorului care plateste derizoriu si mai adauga ceva cerinte pe parcurs la acelasi pret, sau aluia care i se pare c ai se cuvin toti banii pentru ca nu e vina lui ca ala si-a gasit alt amploaiant mai bun – nu neaparat mai ieftin, poate chiar mai scump dar mai rapid.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.