Dovezi ca pamantul (NU) e plat

Am vazut ca o gramada de lume cauta dovezi ca pamantul e plat, desi se stie inca de acum cateva mii de ani ca nu e asa. Grecii au si calculat raza sa, dar cum nici cati cai putere are un cal nu e usor de zis, cum sa convingi neghiobii ca stiinta a demonstrat deja ca pamantul nu e plat? Sunt unii care neaga chiar istoria, ne spun ca de fapt civilizatia are doar cateva sute de ani, ca Napoleon nu a ajuns niciodata la Moscova, si cate si mai cate! Timp sa ai sa le asculti.

Dovezi ca pamantul (NU) e plat

Ideea este ca exact cei cu putina scoala cred in teoria pamantului plat, asta in ciuda tuturor dovezilor ca nu este asa. Mai greu este sa-i convingi ca omul a ajuns pe luna, iar asta chiar este greu, pentru ca dovezi palpabile nu ai. A, televizorul? Asta minte, deci chiar nu ai dovezi, dar sa arati ca pamantul nu e plat, se poate. [ DA, ar fi trebuit cu P mare, am zis sa precizez asta acum ].

Mai stiti calatoriile in jurul pamantului, facute cu vaporul acum cateva sute de ani? Mai stiti ca navigatorul portughez Fernando Magellan a reusit sa ajunga inapoi dupa ce a ocolit Pamantul mergand spre est? Dar oricate dovezi ai aduce, nu poti convinge pe cineva fata prea multa carte ca nu e asa cum crede el a e. Pamantul e plat, multi sunt convinsi de asta, iar dovezile stiintifice sunt inselatorii pentru ei, tomai pentru ca nu le inteleg.

Pai daca ma uit in zare vad pana departe, nu-i asa? Da, dar cand mergi spre un munte, pe apa vezi mai intai varful si abia apoi poalele. Oare de ce? Dar ei o sa-ti zica povestea cu farul care se vede de departe, desi nu ar trebui. Cum sa le explici lor ca exista gravitatie si ce este ea?

De unde vine ideea ca Pamantul e plat? Probabil din Biblie, dar cine vrea sa se documenteze, o poate face. Stiinta moderna poate veni cu dovezile, trebuie doar sa le cauti. Exista destule dovezi ca Pamantul e rotund, de exemplu eclipsele de luna. Poate vrei sa stii de ce nu se vede Steaua Polara din Australia? Mai dificil este de explicat de ce soarele nu rasare peste tot la aceiasi ora, iar dovezile pot continua.

pământul (NU) e plat

Dovezi ca pământul (NU) e plat

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.