E timpul sa ne gandim la un canal pe YouTube

Cred ca am ajuns la un maxim de inspiratie pentru blog, asa ca ma gandesc ca e timpul sa ne gandim la un canal pe YouTube. Anul 2020 a inceput bine, ba chiar am incercat sa reiau activitatea de content writer, doar ca nu mai am aceiasi tragere de inima sa scriu pentru altii. Chiar si vand banii sunt destul de multi, parca tot mai bine e cand iei 100 de euro pe zi din reclamele pe AdSense. In curand voi avea 1.500 de articole pe site, iar inspiratia este din ce in ce la un nivel mai scazut. Am scris cam despre orice, chiar nu mai am idei de articole noi.

E timpul sa ne gandim la un canal pe YouTube

Ce anume ar trebui sa faci ca sa ai un canal de YouTube care aduce venituri? Pai in primul rand sa ai clipuri mai lungi, ca sa ajungi la minutele alea de vizionare necesare monetizarii cu AdSense. Sa strangi 1.000 de fani nu e chiar greu, dar sa aduni numarul de minute de viziuatlziare pare aproape imposibil cu clipuri de cateva minute.

Partea mai dificila cu acest canal de YouTube este ca si el trebuie actualizat, asta daca nu faci ceva gen retete culinare, sau mai stiu eu ce, care sa fie mereu interesant de vazut. La fel de interesant ar trebui sa fie si numele canalului, asta daca nu alegi sa-ti afisezi numele, porecla sau o combinatie a lor.

Varianta simpla: sa zicem ca ai un canal de YouTube cu filmari din trafic, astea merg mai usor, ca nu ai nimic de facut decat sa dai din gura si sa filmezi din masina, cand mergi cu ea prin oras, sau ma rog – in concediu. La mare cautare mai sunt si subiecte legate de parenting, sau chiar IT&C. Da, tot felul de chestii legate de telefoane si tablete, am vazut ca lumea se uita la ele, mai ales daca promiti sa-i dezvalui niste secrete. Inca mai lucrez la nisa, pe de o parte ar fi bine una clar definita, sau din contra, cat mai vasta, ca sa-ti lasi spatiu de manevra.

Deci teoretic e cam aceiasi chestie, fie scrii pe blog fie iti faci un canal de YouTube. Primul e bazat pe scris, al doilea pe video. Ambele au nevoie de trafic. La venituri cred ca blogul inca conduce detasat, la 1000 de vizitatori pe zi, adica 30.000 pe luna ai cateva sute daca nu chiar 1000 de dolari venit, la YouTube e cva mai putin, mai ales pentru Romania.

Canal YouTube

E timpul sa ne gândim la un canal pe YouTube

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.