Evolutia lui Zoso.ro din 2005 si pana azi

Cand ma apuca ma tine mult, asa ca azi fac un Reveu [ vorba lui Sucre ] la blogul lui Zoso, din 2005 de la lansare si oana azi. Ideea mi-a venit dupa ce am citit la el ca in 2007 a fost declarat, citez: Cel mai bun blog de media la Roblogfest. Zic in mintea mea: ia sa vad domnule ce inseamna cel mai bun, ca sa-mi pot imagina cum aratau cele de mai jos. Asa ca hai sa vedem cum a evoluat Vali Petcu in 15 ani – atat artistic in exprimarea de pe blog cat si ca mentalitate. Nu-i putina vreme din 2005 si pana azi, asa ca ceva sau cumva ar trebui sa existe o evolutie.

Evolutia lui Zoso.ro din 2005 si pana azi

Zoso.ro in 2005

Observam unde-si tinea omul degetul in 2005, era sa zic asa prima sa aparitie personala pe internet. Erudit, dupa o lunga experienta in mediul online, cu colaborari la Mediafax, nu mai stiu ce pe la un mare forum de care nu am auzit niciodata [ pe vremea aia faceam si eu un forum, al romanilor de prin strainatate ]. Omul revine cu o noua postare, nici nu-i de mirare ca a ajuns unde e azi, se vedea in el viitorul castigator cu cel mai tare blog de media din Romania.

Zoso.ro in 2005

Omul nostru se pregatea sa ajunga in TOP-ul bloggerilor din Romania, limbaj academic, doar a lucrat la Meidafax, nu ai ce sa-i reprosezi. Macar articolul asta are mai mult de sase randuri. Zoso.ro era pe drumul cel bun. Sincer regret ca nu mi-am inceput si eu cariera de blogger pe vremea aia, nu cred ca aveam atata talent, dar daca ma straduiam putin cred ca imi reusea. Dar sa nu vorbim inainte de a vedea unde-l gasim pe Vali Petcu peste un an. Hai sa mai facem un print screen.

Avem mai sus un articol amplu si plin de substanta, evident despre o vedeta – pe vremea aia nu erau influenceri despre care sa scrii, asa ca Gina Pistol si Delia Matache erau numai bune de subiecte de blog. Observam si numarul mare de comentarii [ 6 ], textul este scris ingrijit, ofera informatii destul de bine documentate, o capodopera de articol de media. Banuiesc ca daca se organiza Roblogfest cu un an inainte [ sau poate se organiza, dar inca nu participase zeul internetului! ]. Mai trece un an si ajungem la punctul culminat, cel in care Zoso.ro primeste marele premiu. Cu siguranta va asteptati la o evolutie, au trecut totusi doi ani in care maestrul [ si margaretele? ] a invata si s-a cizelat.

Aici observam deja o evolutie evidenta a stilului, dar mai ales a profunzimii gandirii blogger-ului Zoso aka Vali Petcu aka [ nu se da voie sa spunem numele real ]. Deasemenea observam gradele de comparatie folosite cu subtilitate, metaforele si mai ales puterea de patrundere in tainele politicii mondiale, dar si referirea la realitatea romaneasca. Remarc deasemenea cunostintele profunde in arta muzicii de la noi dat si internationale. Urmeza un an de cotitura, anul de glorie 2008.

De ce este un an de cotitura pentru Zoso.ro anul 2008? Pai nu vedeti ca mariusescu.com il copie pe Vali Petcu? Ai si ce copia, din 10 propozitii, din care 90% nu pot fi reproduse pentru ca ne mai citesc si copii, poti face nu unul ci 10 articole. Sincer as fi mers pana in 2020 cu cate un exemplu sau doua de articole, alese evident la intamplare. Dar am obosit, asa ca o sa ajung direct in anul de gratie in care ne aflam.

Am subliniat cu rosu ca sa observati ce-l bantuie pe Zoso de 15 ani incoace. La el totul este legat de acest subiect, nu se poate fara. DA, este un fin cunoscator al acestor obiecte, chiar si cand vorbim despre seceta, pamant si agricultura. Regret ca nu am avut rabdarea sa iau la bani marunti toti cei 15 ani, daca ai tu mai mult timp o poti face in locul meu!

Poate vrei sa citesti si:

3 comments

 • Nero

  Zoso este cocalarul de internet sau haterul ratat. Blogul lui e jenibil, nu are ce sa scrie pentru ca are zero experienta de viata si nici talent nu i s-a dat. Probabil ca plateste pe unde prin Rusia sau India pentru trafic, in nici un caz nu are audienta pe care o pretinde.

  • Ro

   Da, probabil ca traficul e putin tras de par – sau mai mult. Dovada e contul de YouTube, doar 4,59 K urmaritori din milioanele de viziualizari pe blog, iar din astia abia scoate 1 – 2 K vizualizari. Ca e cocalar nu mai discutam, se vede din ce posteaza.

   • Nero

    Un alt indiciu e numarul redus de patreoni, se invarte pe la 80. Face 0.008% din milionul de “vizitatori unici”. Astia sunt dispusi sa-i dea o cafea pentru mizeriile pe care le scrie, restul probabil ii da alteceva. Din cei 80 probabil o parte sunt familie, prieteni, iar o parte useri falsi. E drept, blogul lui e in mare parte hatereala sau alte mizerii cocalaricesti.

    Pe youtube nu numai numarul mic de vizualizari e un indiciu, ci si numarul redus de comentarii. Mai ales ca astea nu sunt moderate inainte de a fi postate. Probabil nu s-a prins ca isi facea el conturi false sau isi punea godacii care posteaza comentarii pe blog sa posteze si pe youtube.

    Zoso e cocalar si in viata de zi cu zi. In videourile pe care le posteaza vrea sa educe lumea cum sa conduca, in acelasi timp el purtandu-se ca un cocalar la volan. Tailgating, calca linia continua, depasiri aiurea, crede ca e singur pe strada. Imbecilul nu realizeaza ca e ridicol si ca la publicul caruia vrea sa i se adreseze nu are nici o sansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.