Experienta mea din Germania

Acum cinci ani [ parca, nici nu mai stiu daca au fost cinci sau sase ani ] am decis sa plec in Germania si sa las IT-ul pentru curierat la Hermes. Desi nu pot sa zic ca am avut o experienta prea buna in Munchen, macar am vazut programe romanesti in Germania pe laptop, am stat prima data la niste ucrainieni la un fel de pensiune [ Isarring, numarul xx ], apoi m-am mutat la un fel de hotel A1 pentru muncitori. Conditii mizere as zice eu, dar ce sa-i faci?

Experienta mea din Germania

Manat de ideea unui serviciu stabil si cat de cat bine platit [ cu gewerbe ] am stat trei luni sa vad cum este. Munca nu era grea, incarcai de dimineata cate pachete puteai duce, noi luam in jur de 80, te plimbai din usa in usa si le dadeai destinatarilor. Cu un scaner la brau si cu increderea ca maine va fi mai bine, am carat zi de zi – weekendul era liber, cel putin duminica, sambata parca lucram cu program redus- am iesit in pierdere cateva sute de euro in trei luni. Adica am cheltuit mai mult decat am castigat.

Am lucrat cu masina mea – mare greseala, ar fi trebuit sa iau una ieftina, ceva la 1000 de euro maxim – bine, cu riscul de a sta cu ea in service cand ti-e lumea mai draga, am cam rablagit-o, pentru ca parcare nu prea gaseai, asa ca cel mai des erai cu o roata pe trotuar, dar ce sa zic? Daca esti modest, ai cu cine sa stai – de preferat prieten, sau nemtoaica careia sa-i promiti ca o iei de nevasta – nu cheltui prea mult pe bere si distractii, poate strangi ceva bani. Eu nu stiam germana, dar nu a fost o problema, m-am descurcat cu engleza mea de nota opt destul de bine. Zic de opt ca atat am luat la testele IELTS de la British Council acum 12 ani!

Programele TV romanesti le-am vazut pe laptop, l-am cunoscut pe Marcel Stanica si cam, asta este. Evident ca intermediarii de la Hermes m-au tras in piept la plecare, in loc de 2000 de euro am luat 400 + benzina consumata, dar asta a fost. Acum nu as recomanda cuiva s amai plece asa la noroc in Germania, parca mult mai interesant este sa-ti vezi de treaba ta in Romania, acasa. Asta daca nu te duci ca Aurelian, inginer la BMW, aia e alta treaba. Pana si Marcel Stanica s-a intors acasa, deci unii dintre noi preferam sa fim in Romania decat in Germania.

Eu și cu mine

Experiența mea din Germania

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.