Ce mai fac firmele de recrutare

Nu stiu cum se face dar cazul firmei de recrutare SC Focus Invest Recruitment SRL imi apare destul de des in vizor, probabil pentru ca sunt membru in cateva grupuri de muncitori din Elvetia si Germania. Teoretic cand auzi ca ai de plata fara ca macar sa stii cand si daca pleci la munca in strainatate, intri la banuieli. Cel putin asa sunt eu, mereu suspicios. Cazul firmei din Sibiu nu este nici pe departe elucidat, pe de o parte sunt amenzi primite, pe de alta parte licenta lor este inca valabila. 

Ce mai fac firmele de recrutare -tepe pe internet

Stau si ma intreb, oare ce firma serioasa sta si posteaza pe grupurile de pe FaceBook? Pe de alta parte lumea s-a invatat sa nu mai caute pe site-uri cunoscute si la firme care chiar fac treaba, li se pare mai simplu sa scrie un anunt de genul: caut de munca. Gata, sa vezi cum vin angajatorii la coada sa-ti scrie! Din pacate sunt mai multe cereri decat oferte, choar daca auzi mereu ca e criza cu gasirea angajatilor. E doar asa din gura, cine cauta si plateste corect, are mereu angajati.

A, deschizi o firma in satul Cutare, in catunul nu stiu cum, apoi te miri ca printre tarani nu gasesti specialisti CNC? DA, la tara terenul e mai iefitin, la fel si forta de munca, dar e mai slab calificata, ca sa vezi! Asa si cu SC Focus Invest Recruitment SRL, are ea clientii ei si probabil ca a trimis sute de romani la munca. Or fi si cateva sute care au dat banii si au ramas cu buza umflata. Nu zic ca au luat teapa, ca am inteles ca baietii sunt acoperiti in multe dintre cazuri. Nu mai bine citesti tu contractul ala de mediere de 100 de ori inainte sa-l semnezi? Sau si mai bine, il iei acasa, mai intrebi un jurist, un avocat. Prietenii te pot ajuta si ei!

Am mai spus si o sa repet mereu: firme de recrutare sunt cu sutele, mai cautati si voi informatii despre ele pe internet, ca le gasiti usor. Am gasit ca in Sibiu e bataie mare pe recrutat personal: SC Print Serv Hq SRL e si ea suspecta de tepe. Nu fac eu lista lor, ca nu e nici treaba mea si nici nu ma apuc de facut investigatii sau sa caut dovezi. Dar cum le gasesc eu asa de usor, la fel o puteti face si voi!

teapa-locuri-de-munca-in-Elvetia

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.