In cat timp se prescrie amenda neplatita in Germania?

Cred ca am primit zeci de mesaje de la romanii din Germania referitor la prescrierea amenzilor, asa ca le dau la toti o veste nu tocmai buna: in Germania amenzile nu se prescriu ! Deci indfierent cata vreme trece de cand ati primit o amenda in Germania va trebui sa o platiti, partea mai putin placuta este ca veti plati si penalitati. Nu am reusit sa aflam daca penalitatile pot sau nu pot depasi amenda, teoretic din cate stiu eu legislatia europeana nu permite sa se puna penalitati mai mari de 100%, dar sincer nu am reusit sa gasesc legea unde scrie asta!

Cand se prescrie amenda neplatita in Germania?

Deci ca sa va fie clar, amenzile primite in Germania nu se prescriu, doar ca este posibil sa dureze foarte mult pana va gasesc, dar daca asta inseamna ca veti primi adresa din Germania peste cinci ani, veti avea de plata cam de cinci ori cat era initial! Nu va bucurati ca au trecut doi sau trei ani si nu ati primit nimic, va veni si ziua in care nu veti avea de ce sa va bucurati.

Evident ca daca din diverse motive ati ramas cu restante la platile din Germania, ma refer la amenzi pentru parcare, amenzi radar pentru depasirea vitezei sau mai stiu eu ce alte amenzi, asteptati-va la penalitati! Va invit in grupurile noastre de discutii, poate va spun mai multe cei care au platit deja, pentru ca ci care pana acum au scapat, vor plati candva! Stiu ca nu suna bine, dar asta e treaba – cel putin pana vor schimba legislatia!

Amenda neplatita Germania

In cât timp se prescrie amenda neplătită in Germania?

Poate vrei sa citesti si:

8 comments

 • Inoroque

  Nu este adevarat. Daca in timp de 3 luni ne te gaseste la adresa din diferite motive amenda se anuleaza pur si simplu. Cu alte cuvinte daca amenda nu ajunge in in mana posesorului prin intermediul postal timp de 3 luni amenda se poate anula.

  • Ro

   Adică tu vrei sa spui ca dacă pleci din Germania după ce ai primit amenda, ai scăpat după 3 luni? Sau dacă ai primit amenda pentru alte chestii la fel? Nu te cred, alții au primit executare la amenda in Romania si după 4 sau 5 ani! Pe probat, nu pe vorbe! 🙂

 • Virgil C

  Lucrez de cativa ani ca lucrator social in penitenciarul din Stuttgart. Am intalnit multi romani care mi-au spus ca tranzitau Germania si la un control de rutina, politia, cautandu-i in computer, a descoperit ca au amenzi neplatite. Deoarece intre timp amenzile s-au marit (din cauza penalizarilor), majoritatea nu au la ei suma necesara. In cazul acesta, sunt retinuti pe loc si li se face dosar. Iar pana la proces dureaza de obicei intre o luna si trei…

  • Ro

   Ar fi interesant dacă ai putea verifica si tu online dacă ai sau nu amenzi neplătite in Germania, si la cât se ridica sumele!

   • Cristi

    Unde as putea sa văd dacă am amenzi de plătit on line..
    LG

   • Buna eu as fi interesant eu an 2019 am avut o problema ear dupe o luna de zile am fost prezentat an fata instantei si mi sa spus ca trebuie sa platesc 130 zile amenda pt o problema ear eu leam zis ca indicat este bine pt mine sami trimieata la adresa din bultetin amenda deoarce eu nu stiu nimic si presedinta coplectului mea spus sa stau linistit ca voi primi un plic cu o factura unde va scrie contu bancar ,si de 3 ani astept sa primesc casa incep sa platesc . Crezi ca este vro problema daca nu mea venit pana acum ?, sper ca nu este atata timp cat tribunalu nu a trimis nimic la adresa din romania ?, eu nu stiu daca poti sami dai niste detaili si daca poti sami recomanzi tu pe cineva care sa ma poata ajuta yeas fi recunascator multiumesc mult astept nr meu 015775523413 edte care poti sa ma suni te rog

 • Raduica Ioan

  As dorii sa aflu și eu dacă am vreo amenda pe teritoriul Germaniei

 • Marian

  Am 3 amenzi neplatite in Germania din 2017 radar. Cum pot sa aflu la ce suma sa ridicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.