Joburi care vor disparea in urmatorii ani

Camd am decis sa scriu acest articol inca nu vazusem stirea de ieri de la jurnal, aia cu chinezu android crainic TV – asta nu are pauza, lucrand la un fel de CNN chinezesc. Daca nu spunea el ca e android credeam ca e om, desi nu m-ar mira sa fie o stire chinezeasca fake, sa fi fost un chinez pe post de android! Dar sa vedem ce zic savantii despre joburile pe cale de disaparitie in urmatorii ani – sa fie maxim 20?

Joburi care vor disparea in urmatorii ani

Unii zic ca nu vor mai fi soferi, deja se fac progrese pentru taxiuri fara sofer, autobuze, etc. Ok, sa zicem ca u o sa mai fie decat soferi pe masini de curse si amatori pe masini personale. Asta e, ma bucur ca nu-s sofer. Mai rau insa este de romanii numiti pe la noi „capsunari” cica munca lor va fi preluata de dorene si roboti – tractoristii! Asta e, oricum nu aveam ce gand sa stau toata ziua la soare pe camp! Pe locul trei vin casierii, asta chiar ma bucura ca nu o sa ma mai fraiereasca la rest. Adica o sa avem magazine fara casier, desi o sa ramana aceel magazine mici, unde lumea interactioneaza, mai sta la o barfa, etc. DA, la Kaufland probabil ca nu vor mai fi casieri, si asta e ok – ssunt platiti asa de putin incat cu siguranta ca o sa le fie mai bine asa.

Cica o sa dispara agentiile de turism, in fabrici o sa fie doar ingineri caci vor lucra si aici robotii, zici ca suntem deja in predictiile unui apocaliptolog de succes. In schimb se zice ca vor disparea contabilii, asta ar fi ok – chiar daca si eu sunt unul dintre ei, atunci im i fac iar firma in Romania – au, oare la noi o sa fie ca peste tot, sau tot cu 100 de ani in urma o sa fim?

Joburi disparute in viitor

Joburi care vor dispărea în următorii ani

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.