La ce sa na asteptam anul asta

Am gasit in sfarsit undeva un articol bun, dar lung, Asa ca am sa-l scurtez aici, apoi am sa-l dau mai departe. Prima idee principala ar fi aceea ca ne place sa fim la comanda, sa stim cum contolam noi totul: asa apar ateii si credinciosii, ambii stiu adevarul, in contoleaza, fie prin atotputernica stiinta care azi nu ne poate apara de pandemie, fie prin credinta care explica clar ca cei buni vor scapa si cei rai NU. Primii au si vazut conspiratia mondiala care sta la baza acestei epidemii, altii au citit in stele ca e pedeapsa faptelor noastre. Nimeni insa nu prea crede ca se mai intampla si din astea, fara sa stii tu cand si de ce.

La ce sa na asteptam anul asta

Etapele prin care vom trece sunt: negarea realitatii [ e doar o gripa, va trece repede, gasesc astia un vaccin si gata, la vara mergem la plaja ], a doua este furia, pe autoritati sau ma rog, fiecare pe cine vrea sa se supere ca am ajuns unde suntem acum, in izolare, acasa. Mai trece timpul si ajungem sa ne dam seama ca trebuie sa negociem si asa ajungem la aceiasi dorinta de control. Evident ca sta in puterea noastra sa schimbam totul. Urmeaza faza tristetii, in care ne dam seama ca ne-am amagit si ca nu depinde doar de noi cand si cum iesim din situatie. DA, suntem mici si natura ne joaca feste, cateodata amare si greu de iesit doar cu puterile noastre. Noroc ca aceiasi natura are mecanismele ei de reglare, cumva tot vom scapa, dar nu se stie cati si cum.

Ultima faza este acceptarea, atunci cand ne-am dat seama ca nu suntem noi la carma, ca oricat am face si am drege, in astfel de sitiuatii nu putem decat sa increcam sa iesim cat mai „curati” din toata tarasenia. Iar ceea ce e sigur este ca ne vom reveni si dupa coronavirus, depinde de noi ce am invatat din lectia asta. Autoritatile au fost luate prin surprindere? DA, uite ca nici SUA sau Italia nu au stiut ce sa faca, asa ca ale noastre nici atat. Spunea nu stiu cine ca de fapt o sa ne imbolnavim cu totii, scapa cine are zile, restul se duc si asa ca in cazul gripei spaniole, lumea si voata merge inainte.

2020 si omenirea

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.