Leul s-a depreciat cu 10 bani fata de euro

Nu stiu cum se face dar leul merge vertiginos la vale, desi guvernamtii ne asigura ca nu vom ajunge sa platim 5 lei pentru un EURO, eu cred ca in 2020 asta va fi cursul. Facem un calcul simplu, la 1000 de euro – salariul unui corporatist – cei 10 bani se transforma in 100 de lei! Nu e chiar putin as zice eu. Practic in termeni populari se spune ca romanul a saracit, pentru ca nu-i asa, nu primim salarii in EURO ci in LEI. Un salariat cu salariul minim are acum 264 de euro, adica 8,8 euro pe zi! Cam cat primeste un occidental minim pe ora!

Leul s-a depreciat cu 10 bani fata de euro

Mai e nevoie de 2 bani pana ce euro va trece pragul de 4,8 lei, asta dupa ce la inceputul anului era 4,66 lei pentru un euro. Cresterea cea mai mare a fost incepand cu 25 ianuarie si a tinut pana pe 7 iunie. A urmat o scadere care se pare ca a tinut prea mult, cei 20 de bani diferenta fata de ziua de azi au facut lumea sa se sperie. Asadar cine primeste salariul in euro se poate bucura [ intr-un fel ], cine in lei, e deja mai sarac ca la inceptul anului.

La mine e mai aiurea, primesc euro dar in contul de lei, deci pierd de doua ori, atunci cand primesc si atunci cand ma gandesc sa strang niste euro pentru zile negre. Asa-i la noi, daca nu pierzi nu stii pentru ce traiesti. Au mai crescut si preturile, deci e cazul sa ma gandesc cum sa cresc veniturile. Deja 10 euro inseamna aproape 50 de lei.

Curs valutar noiembrie 2019

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.