Mereu exista un frate mai hraparet

Ma gandeam de mult sa scriu despre asta, dar am zis ca acum e momentul, ca am una proaspata. La nevasta-mea au fost 6 frati, unul a decedat si s-a ajuns la impartirea averii. Numai ca unul din Frati a luat mereu tot ce se putea lua, ca avea nevoie, multi copii, etc. Restul nu au luat nimic. Acum ce s-a gandit, sa-i lase tot lui fratii averea decedatului, ca e gard in gard cu el. Sa dea bani sau ceva despagubire celorlalti? Nici vorba. Nu as fi comentat daca el saracu nu era plecat de peste 20 de ani in Italia cu toata familia, copii, catei si chiar purcei. Dar ii trebuie, ca asa e el mai „trebuincios”.

Mereu exista un frate mai hraparet

Nici de ai mei nu mi-e rusine, un frate de-al tatei a luat tot asa cam tot ce era prin sat. De la parinti, de la frati si surori, cat incape. Acum e dus si el si nevasta-sa. Baiatul a murit acum 10 ani, nora e in Italia si fata e la Bucuresti. Averea sta asa, in paragina. La ce i-o fi trebuit? Eu am primit pe 5.000 de metri intravilan, gard in gard cu el, cam pretul la un TV color din 1993. Sa fie de haram, cum se zice.

Fii-mea a avut si ea de mostenit de la ma-sa, da acolo erau 10 frati, n-ai ce zice. A luat 4.000 de lei din care a platit notarul. I-au mai ramas ceva bani de drum, de o placinta. Concluzia mea? Mereu se gaseste un frate mai hraparet sa ia totul pentru el, problema e ca se supara daca nu esti de acord. Adica de ce sa mostenesti si tu ceva?

Revenind la cumnati, asta din urma are alta parere, sa mergem toti sa dam bani pe acte si la final, daca s-o vinde mai luam si noi, daca nu sa-i ramana lui. Nu e fraier ala care cere, ci ala care da.

frate mai hrăpăreț

Mereu exista un frate mai hrăpăreț

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.