Mihai Bogdan Antonescu

Am zis eu ca a venit momentul sa scriu si despre colegul meu Mihai Bogdan Antonescu, trecut la cele vesnice de curand. Am fost colegi din gimnaziu si pana in clasa a VIII-a, cand drumurile noastre s-au despartit. Dar am ramas prieteni, ne-am mai intalnit de cateva ori dupa 1990 si apoi asta a fost tot. Un baiat deosebit, talentat si cel putin in clasele gimnaziale, darnic. Mergeam la el sa imprumut revistele Pif, el evident bucurandu-se si de cadourile primite odata cu revista. Avea el ceva pile, ca altfel nu prea te alegeai cu reviste de la capitalisti. Saracimea le gasea de obicei la Bucuresti la anticariat, cechi de minim un an, fara surprize.

Mihai Bogdan Antonescu – biografie, amintiri

Am inteles ca Mihai Bogdan Antonescu a fost redactor sef adjunct la publicatia Atac la Persoana, care si azi mai este online. Incurcate sunt itele, a fost judecat si condamnat cu suspendare. A mai fost si membru PPDD – da, la Dan Diaconescu [ in direct ]. Mihai s-a nascut la scurt timp dupa mine, pe 1 iulie 1965. Coincidenta bizara, prima sa casatorie a avut loc in anul 1987, urmata de un divort in noiembrie 1989. Inainte de Revolutie, ca sa vezi.

Mihai Bogdan Antonescu a locuit in Campina destul de aproape de garsoniera pe care o am acum, s-a mutat de pe Orizontului pe Bulevardul Carol I. La o azvarlitura de bat. Din 2003 si-a schimbat domiciliul in Bucuresti. Eu eram de mult plecat de acolo, adica de prin 1992. Desi acuzat de mai mult sau mai putina discriminare, pe fata sa o cheama Eva Antonescu. Pe fosta sotie o cheama Monica Carmen Mihai [ daca intereseaza pe cineva ].

Cum scria Mihai in presa vedeti aici, teoretic chiar stiu ca scria bine, facea poezii inca din scoala, mai scria si bancuri, ne amuzam impreuna cand le scriam si le citeam apoi ca sa ne amuzam. Eu nu mai scriu poezii de prin 1985, cand am scris-o pe ultima. Manuscrisele s-au pierdut, asa ca pot sa zic ca nu am scris niciodata.

Chestii diverse: ne-am intalnit in 1990 in redactia ziarului „Dreptatea”, el a rams, eu am plecat. Regret ca nu l-am urmarit la Catavencu, dar pe vremea aia nu era internet. Asta pentru ca-mi place si mie „caterinca”. Cand ajunge el la TVR eu eram plecat, asta-i viata si norocul [ pe care si-l face omul cu mana lui ]. Ar fi trebuit sa ne intalnim mai des dupa 1989, doar ca perioadele cand am fost in aceiasi locatie, nu au prea coincis. Interesant este si faptul ca s-a scris despre decesul sau in ziarul Bursa. Vad ca au mai scris si cei de la Evenimentul Zilei si Sputnik. Data decesului: 31 august 2019. Alta coincidenta, nu va spun ce s-a intamplat pe 31 august, dar pentru mine e o data importanta [ in afara de Ziua Limbii Romane ]. Cred ca totusi stirea a fost pe 31, adica duminica, decesul fiind joi este vorba de data de 19 august!

Interesant este sa aflu ca Mihai Bogdan Antonescu a fost invitat la ziua lui Saddam Hussein la Tikrit, asta chiar ma pune pe ganduri. DA, multi zic ca a fost un geniu, eu ce sa zic? Ca am stat parca in nu stiu ce clasa cu el in banca? Ca desena excelent, ca ne luam gogosi cu dulceata de pe actuala strada Republicii? Nici macar nu mai stiu cum se numea acum 40 de ani!

Mihai Bogdan Antonescu

Mihai Bogdan Antonescu – biografie, amintiri

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.