Nomenclatura de altadata

Am incercat sa ma prind daca e ok sa scriu despre cele doua variante [ alta data sau altadata ], sau mai degraba despre Serghei Mizil si nomenclaturistii care inca mai fac legea in Romania. Lumea pare mai ales atrasa de cancan-uri decat de gramatica. Totusi ca sa fie atinse ambele subiecte, sa reamintim ca altadata inseamna mai degraba din trecut, pe cand alta data inseamna de obicei in curand, sau ma rog, in functie de context alta data calendaristica ( exemplu de utilziare corecta ). Acum ca am terminat cu gramatica, sa ne intoarcem la Sergehi al nostru – pe numele sau intreg Serghei Niculescu-Mizil – fratele Lidiei Mizil si al Doncai Mizil.

Nomenclatura de altadata  – familia Niculescu-Mizil

Banuiesc ca nici nu ati auzit de  Doru Niculescu-Mizil, fiul infiat de tatal lor Paul, dar cred ca nici despre Donca sau Lidia nu stiti mare lucru. Poate ca despre Donca Niculescu-Mizil ar fi trebuit sa se spuna mai multe, a fost marea iubire a lui Nicu Ceausescu, care s-a casotorit totusi cu Poliana Daniela Luminița Cristescu. Ce nume lungi au si astia, parca ar fi din neam de baroni. A divortat si ea – sau ma rog, Nicu de ea, asa ca revenind la familia Niculescu-Mizil, mari nomenclaturisti, iata ca doar fiul Serghei mai este azi in lumina reflectoarelor.

In familia nomenclaturistului Nicolae-Mizil au fost doua persoane cu numele Lidia Niculescu-Mizil, sotia si fata sa. Despre fata nu se stie nimic, Serghei Mizil eclatandu-i pe toti membrii familiei. Despre fratii adoptati nu se stie mai nimic, decat poate numele lor. Asa-i la noi, numai cine face galagie multa e luat in consideratie, iar daca vii ca Serghei Mizil si te lauzi cu nazbatiile tale, nimic notabil – imediat presa te si promoveaza [ a se vede sute de astfel de vedete! ].

Serghei Mizil la 65 de ani

Nomenclatura de altădată – familia Niculescu-Mizil

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.