Nu pune ouale intr-un singur cos

Banuiesc ca va este cunoscut proverbul „Nu pune toate ouale intr-un singur cos„, dar oare ce vrea sa spuna el si cum se aplica in viata de zi cu zi. Teoretic expresia vrea sa ne spuna ca daca scapi cosul cu oua pe jos, se sparg toate, deci ca masura de precautie nu le tii in acelasi loc. OK, dar mai e un proverb care zice ca cine nu risca nu castiga, asa ca de fapt vorbim de riscuri asumate sau controlate. Sau ma rog, la pierderi controlate cat de cat.

Nu pune toate ouale intr-un singur cos

Daca de exemplu vorbim de hosting, sa zicem ca nu tinem toate site-urile pe un singur server, sau si mai bine, la o singura firma de gazduire. Dar ce te faci cand pica exact site-ul care are cel mai mare trafic si aduce cele mai mari venituri? Am patit-o, deci faptul ca am avut impartite cele 50 de domenii pe 5 servere, nu m-a prea ajutat. DA, nu am pierdut toti banii din ziua nefasta, dar si cat a fost – a fost destul ca sa ma gandesc la problema oualor si a cosurilor.

Se mai foloseste treaba asta la valuta, adica te sfatuiesc sa tii averea in euro, dolari si mai stiu eu ce valuta [ sa zicem freanci elvetieni! ]. Pare corect, pentru ca daca ai USD + EURO, in functie de momentul cumpararii poti avea mai mult sau mai putin castig. Practic proverbul te invata cum sa nu ramai falit dintr-o miscare, atat si nimic mai mult. Doar ca de pierdut, pierzi la sigur, dar niciodata tot. Asa ca o poti lua de la inceput. Ati prins voi ideea, ma si mir ca m-am gandit sa scriu despre asta.

Cam asta am facut si eu cand am decis sa iau mai multe domenii, nu am mizat pe o singura nisa, una a mers perfect, alta a mers la 50% fata de prima, cateva au fost revelatii, restul insa aduc cheltuieli si sperante, dar pana una – alta, cam atat.

ouăle într-un singur cos

Nu pune toate ouăle într-un singur cos

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.